Ето защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg

Седмица от тестове на първият ултра лаптоп с активен дисплей и Windows 8. Освен стандартното използване и тестване на мощността, се провел експеримент с рязане на ябълки – разбивачи на митове.

На YouTube можете да видите видео, на коeто някой си реже ябълка на капака на Acer Aspire S7. Логично е, че закаленото стъкло ще издържи на рязането на повърхността, а за да устои лаптопа и на удар, между керамичната рамка и закаленото стъкло има пласт материал, който служи  като „airbag“.

Видео и картинки на новите лаптопи на Acer сте виждали. От представянето в Берлин става ясно, че Acer се цели много високо. За това свидетелстват оборудването и нетрадиционните материали, каквото е твърдото стъкло Gorilla Glass 2, което покрива активния дисплей и капака.Така някак си изглежда умерения лукс. Само дизайн не е достатъчен и затова Acer е заложил на екстра компоненти. Активният дисплей с резолюция 1 920×1 080 пиксела изглежда отлично, а тъчпада е първия, който реагира така, както са свикнали работещите с MacBook. Това също е голяма крачка напред.

Acer - Gorilla Glass

Последните тестове на лаптопи от Acer получили добри оценки, най-вече приличащия на ултра лаптоп Aspire M5, който в тънкото си тяло има вградена самостоятелна графична карта. Еволюцията на Acer наистина е направила скок и серията Aspire S7 разгръща по-качествени материали с луксозен дизайн, които са отсъствали в предходните модели.

Изненадващ е изборът на бял цвят отвън. Бялото доста се замърсява, но Acer не го е страх – нито от замърсяване, нито от одраскване. Капакът от закалено стъкло обхваща също и площта на сензорния екран. Gorilla Glass трудно може да се одраска, а също така, без страх можете да вземете кърпа и да измиете лаптопа.

Минимални компромиси
Дебелина само 12 мм за модели с диагонал 13,3″ е изискала компромис под формата на ограничено предлагане на портове, в сравнение с  Lenovo X1 или ултра лаптоп от Toshiba за свързване към интернет или VGA монитор (може да се използва за свързващ елемент), също така HDMI е достъпен само с мини конектор (адаптер в комплекта липсва).

Вътрешността на лаптопа показва шлифована керамика с бяла рамка около дисплея. Керамиката създава и скелета на рамката, но твърдостта и устойчивостта му дава точно Gorilla Glass 2. Подобно и при следващите продукти с активен дисплей и Aspire 7 има специални панти, които имат лек ход при отваряне.  Но колкото е по-голям ъгъла на отваряне, толкова по-голяма сила трябва да се използва. Логично е, че без този подход всяко докосване с пръст на дисплея се завърта.

Комбинация на 13,3″ дисплей с Full HD резолюция и тънко тяло, буди съмнения за работата на акумолатора. Тестваната конфигурация с процесор Core i7 3517 издържала при офис работа с WiFi нормално 4 часа с яркост, настроена на две пети от максималната. Това разбира се, не е много, но следващите три, четири часа издържливост могат да се допълнят с малка външна батерия, която служи като подпора на клавиатурата. Това може да не е идеално решение, но работи като включен компромис. Въпросът по-скоро ще бъде как ще си запази капацитета акумолатора след година-две.

Напълно под контрол
Удоволствие е да се използва Windows 8 – докосването на екрана е често по-бързо, отколкото работа с тъчпад и в десктоп средата уцелвате с пръст от пръв опит. За управление може да използвате много оживен тъчпад. В опаковката, освен елегантен калъф има и бяла безжична мишка. Нейното присъствие е практически излишно, защото 3D шутъра на лаптоп без специална графична карта не е никакъв хит, но за едно използване повод ще се намери: например контрол на лаптопа от разстояние при презентации. Производителността на модела Aspire S7 е комбинация от процесора, SSD диск и 4 GB оперативна памет. Заслужава си сравнението, което е използвал Rolls-Royce за своите мотори.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Най-тънкият лаптоп, на който можете да режете и ябълки., 10.0 out of 10 based on 2 ratings
The following two tabs change content below.

Петя Младенова

Мениджър и редактор в www.inter-reklama.com. С предприемачески дух, работи в сферата на рекламата и маркетинга - основно в изграждането на лендинг страници.

Latest posts by Петя Младенова (see all)

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *