Всеки трябва да избира лаптоп според нуждите си. Ако искате да играете най-новите игри на лаптопа си, то това не е вашата статия. Ако обаче имате ограничен бюджет и нужда от машина с добри показатели за сърфиране в интернет, работа на различни програми и компилатори, то следващите параграфи в публикацията, ще Ви заинтригуват.

ACER Aspire E1-522

ACER-Aspire-E1-522

ACER-Aspire-E1-522

Предлагаме на вашето внимание Лаптоп ACER Aspire E1-522. Тази машина, произведена от Acer, разполага с четириядрен процесор, произведен от AMD или по-точно моделът AMD A4-5000 / 1.5 GHz (Quad-Core, L2 Cache 2 MB). Лаптопът разполага с 4 GB оперативна памет, която не само е достатъчно за просто сърфиране в интернет мрежата, но и за възпроизвеждане на по-тежки приложения. Видео контролерът, който този лаптоп ползва е модел ATI Mobility Radeon HD 8330. При този видеочип видео паметта е споделена с оперативната. Лаптопът разполага с екран 15.6″ / 1366 x 768 – Лъскав. Батерията на този преносим компютър е литиево-йонна с 4 клетки, което означава, че може да издържи четири часа при пълно натоварване. Твърдият диск на машината е с капацитет 500 GB / SATA.

Други технологии, с които ACER Aspire E1-522 разполага са безжична връзка, камера, вграден микрофон, четец за карти, както и много други екстри.

Acer Aspire One

Acer-Aspire-One

Acer-Aspire-One

Aspire One е един от най-популярните нетбуци на Acer, защото притежава страхотна производителност и е на добра цена. Не само това, а и дизайнът на този преносим компютър е удобен, а самата машина е лека, с добра продължителност на батерията и не на последно място – на разумна цена.

Като цяло Acer Aspire One е серия от преносими компютри, която се различава от останалите нетбуци по своя специфичен дизайн. Физическият капацитет за съхранение на данни на тези машини варира между 120-500 гигабайта, а оперативната памет между 512 мегабайта и 4 гигабайта. Някои от машините идват с малък SSD диск с капацитет 8 или 16 гигабайта. Наистина това е малко памет, но тя не е предназначена толкова за съхранение на данни, колкото за инсталация на операционната система, тъй като ОС работят по-бързо на SSD дискове.

Тази серия нетбуци се предлага с два типа процесори – Intel Atom Или конкурентния AMD Athlon от серията Neo.

ACER Aspire E1-531-B964G50MNKS

ACER-Aspire-E1-531

ACER-Aspire-E1-531

Лаптопът ACER Aspire E1-531-B964G50MNKS е нискобюджетен преносим компютър, който е подходящ за хората, които не могат да си позволят да отделят много пари за скъпа и високопроизводителна машина. Но евтино със сигурност не значи лошо, тъй като този лаптоп разполага с двуядрен процесор, произведен от intel, както и с 4 гигабайта оперативна памет. 15.6 инчовият екран е повече от достатъчен за визуализиране на каквато и да е графика, а видеото е споделено с оперативната памет. Лаптопът разполага с физическа памет с капацитет 500 гигабайта. Като цяло физическите хардуерни параметри не са лоши за цената му. Машината е предназначена за ежедневна работа, сърфиране в интернет и гледане на филми, но видеото ѝ не е достатъчно производително за игри, така че ако желаете да играете някоя нова игра, ще трябва да свържете допълнителна външна видеокарта, ако желаете да постигнете по-висока производителност.

Препоръчвам тази машина на хората, които имат нужда от лаптопа за офиса или за сърфиране в интернет.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
3 нискобюджетни лаптопа - Acer Aspire E1-522, Acer Aspire One и Acer Aspire E1-531, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
The following two tabs change content below.

Теодор Захариев

е в професионалната SEO сфера от 2010 година. В момента е SEO специалист в екипа на Уеб дизайн Студио Кипо - уеб агенция с 6-годишен опит в SEO, корпоративна идентичност и изработка на сайтове. Поддържа собствен блог SEOTEO.info, в който можете да намерите полезна и актуална информация за оптимизация на сайтове.
Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *