Лаптоп втора ръка

Лаптоп втора ръка

Използването на мобилни компютри и по-конкретно на лаптопи вече се е сраснало до голяма степен с нашия бит. За мнозина българи обаче покупката на нов лаптоп не винаги е финансово възможно решение. Тук се появяват рентабилните лаптопи втора ръка, които не изискват чак толкова сериозен капиталов ресурс. Ще обърнем внимание на някои от най-важните неща, за които да следите при покупка на употребяван лаптоп и които могат да ви спестят много средства, нерви и време.

На първо място ще споменем фирмата, от която избирате да купите лаптоп втора ръка. Изключително важно е да подберете фирма с добро име на пазара, на която клиентите се доверяват и разчитат. Винаги, когато говорим за продажба на компютри можем да сме сигурни, че ще открием достатъчно информация за съответната компания онлайн – именно това е важно да направите, ако държите да сключите перфектната сделка.

Една от най-често срещаните грешки, която се допуска е свързана с нашата собствена алчност. Резонно всеки от нас търси нещо по-добро и то за по-малко пари, но дали зад това не се крие нашето голямо разочарование? Не се подлъгвайте да купувате нещо, за което не сте 100% сигурни, че си струва парите, въпреки че на думи изглежда по-добрият избор.

Хитър начин да свалите малко от цената при покупка на лаптоп втора ръка е да потърсите козметични дефекти по него. Въпреки че те могат да не формират вашия избор в ни най-малка степен, то това е един доста ефективен и хитроумен начин да намалите цената на избраната машина.

При покупка на употребяван лаптоп никога не пропускайте да проверите дали не е повреден екранът му. Не забравяйте, че една от най-скъпите части за подмяна, която е могло лесно да забележите при покупката е именно дисплеят. Друго нещо, което трябва задължително да проверите е изправността на USB портовете. Въпреки факта, че можете да преживеете без един от тях, то проблемът може да се окаже по-сериозен и отново да ви принуди да инвестирате куп пари в неговото отстраняване.

Преди да платите своя лаптоп втора ръка обезателно прочетете текста по неговата гаранция. Разберете какви повреди покрива тя и какви не. Непокритите от гаранцията повреди изследвайте подробно преди да го купите, за да не се окажете после в неизгодно положение и със сериозен проблем, който ще ви струва допълнителна инвестиция. Резонно, колкото по-дълга е гаранцията, толкова по-добре за вас.

Със специализиран софтуер проверете дали предлаганият лаптоп действително притежава описаните от фирмата-продавач характеристики. Едно чудесно предложение в тази насока е програмата Everest, която освен горното, ви дава и възможност да проследите състоянието на машината в детайли, включително и нивото на ефективност на охлаждащата й система. Този тип проверка е още по-наложителна, когато ви се струва, че сделката е още по-добра, отколкото сте очаквали в началото. Ако нещо изглежда прекалено хубаво, за да е истина, то има огромна вероятност да не е.

Избирайки лаптоп втора ръка вие можете да получите страхотна машина и отлични технически характеристики на цена в пъти по-ниска от тази при покупката на чисто нова такава. Компютрите обаче са измислени преди всичко да вършат работа, а чак след това да имат красив външен вид.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Покупка на лаптоп втора ръка – една добра идея, 10.0 out of 10 based on 1 rating
The following two tabs change content below.

Теодор Захариев

е в професионалната SEO сфера от 2010 година. В момента е SEO специалист в екипа на Уеб дизайн Студио Кипо - уеб агенция с 6-годишен опит в SEO, корпоративна идентичност и изработка на сайтове. Поддържа собствен блог SEOTEO.info, в който можете да намерите полезна и актуална информация за оптимизация на сайтове.
Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *