Acer печели 2 награди на CES Innovations 2014

Преди по-малко от месец на международната изложба CES Innovations 2014, Тайванският гигант в производството на преносими компютри Acer, успя да спечели две престижни награди.

Награда за иновативен дизайн печели Acer Aspire S7 Ultrabook, а Acer Aspire R7 печели първото място за приложно инженерство.

Оценяването на продуктите е станало от престижна група от независими инженери,  индустриални дизайнери  и членове на търговските корпорации, за да бъдат изтъкнати тези лаптопи, които съчетават функционален дизайн и авангарден инженеринг, заедно с високо ниво на полезност на работа.

Мощния Acer Aspire S7 Ultrabook

Acer Aspire S7

Acer Aspire S7 Ultrabook S7 – 392 с гордост проби път към наградата, доказвайки че е най-доброто решение с операционна програма  Windows 8 при ултрабуците.  Тънкия като таблет Acer Aspire S7 има много красив и изчистен дизайн, който му придава елегантност при външния вид. Правите линии, дисплея с Gorilla Glass 2, подсветката на клавиатурата и алуминиевия корпус съчетават иновативен дизайн, използващ най-съвременните технологии при производство на лаптопи от висок клас.

Четвъртата генерация на S7 се задвижва от процесори Intel Core i5 и i7, които са каймака за възможно най-добри производствени резултати плюс живот на батерия от около 10 часа на работа.  Освен брилянтната процесорна мощ, истинската сила на S7 е в технологията на дисплея Wide Quad High- Definition, която има 4 пъти по-добра резолюция от  HD картина за изобразяване на  невероятно свежи и ярки детайли.  Също така, ултрабука има технология за безжично свързване към телевизор (Intel Wireless Display).

Трансформъра Acer R7

Acer Aspire R7 Ezel ModeAcer R7 показа нова инженерна разработка наречена „Ezel Панта“, която може би ще направи революция при трансформациите на един лаптоп, позволявайки му да се ползва по различни начини. Вече лаптопа може да функционира и като таблет, като потребителя решава, дали да ползва клавиатурата. Ергономичният дизайн на Acer R7 позволява на потребителя да определи своя собствен предпочитан начин за взаимодействие с ултрабука, при работата му с него. Тя вече се превръща в удоволствие и забавление и той може да ползва  и клавиатура, и touch screen – в зависимост какво иска в момента.

Инженерите на Acer включиха в корпуса на R7 системата за кристален звук Dolby Digital Plus с четири 2-ватови високоговорителя. Поради своя трансформиращ се дизайн, ултрабукът R7 предоставя кинематографичен звук за ценители, който изпълва мощно стаята, имитирайки много по-скъпи home theater системи. Ако свържете R7 на един телевизор с HDTV ще можете да се насладите на прекрасни екшън филми, пълни със съспенс и звукови ефекти.

Какво казват от Acer за наградите?

CMO шефа на Acer, Michael Birkin казва за тези две фантастични бижута в производствената линия на компанията че:

„Целта на Acer е да създава продукти, които позволяват на потребителя да изследват възможностите на неговите граници и да достигне нови неизследвани върхове с употребата на технологиите. Ние сме изключително доволни, че два от нашите най- вълнуващи продукта са били признати  в тази международна изложба за техния изключителен дизайн, ползваемост и иновация.“

Иновациите са били оценявани въз основа на следните критерии:

  • Дизайнерски и естетични качества.
  • Инженерни качества на продукта, въз основа използваните материали и техническите му спецификации.
  • Предназначение и функция в аспект на потребителската стойност на продукта.
  • Защо продуктът ще заслужава да грабне награда за иновации и с какви уникални характеристики и функции разполага, които го отличават от останалите участници.
  • Как дизайна и иновациите, които предлага дадения продукт превъзхождат конкурентните.

Надяваме се, да видим и другите големи производители да предложат тяхното виждане за създаването на още по-иновативни продукти, които ще подобрят потребителския начин на ползване на преносимите компютри, подобрявайки използваемостта и функционирането им в Интернет.

Повече инфо: цък

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
The following two tabs change content below.
Казвам се Пано Кондоянис и съм автор на този блог за SEO оптимизация. Занимавам се с изработка и оптимизация на сайтове, SEO copywriting, гръцки преводи и харесвам лаптоп acer. ►►► | facebook
Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *