Ние разглеждаме два уникални ултрабука в това сравнение : на Dell XPS 13 и Acer Aspire S7 . И двата разполагат 13.3 – инчови Full HD дисплеи изработени от изключително висок клас материали. Нашето сравнение подчертава разликите в качеството , ефективността , живот на батерията и други различия , за да изберете своя победител.

Dell-XPS-13

Dell-XPS-13

 

Acer-Aspire-S7

Acer-Aspire-S7

Изграждане и Дизайн

Първия досег до XPS 13 или Aspire S7 веднага изпраща посланието, че те са с високо качество; лъскавата външност на Aspire S7 е от Gorilla Glass , докато XPS 13 е с алуминиев капак и е съставено от карбонови влакна . Капака на XPS 13 е по-малко гъвкав , отколкото на Aspire S7 , но иначе тези машини са почти еднакви . Дизайнът на Aspire S7 е по- сложна и подробен , но това е по-скоро предимство , отколкото индикация за качество.

Клавиатура и тъчпад

Chiclet стил , осветените отзад клавиатури както на повечето ултрабуци са лесни за писане но , аз предпочитам бутоните на XPS 13 , тъй като те правят по-добър контакт при допир . XPS 13 също има друг ред на бутоните ; Aspire S7 взема ключовете от F1- F12 и ги интегрира като второстепенни функции в сравнение с нормалния брой клавиши. Докато клавишите F1- F12 може да не са толкова често използвани днес в сравнение с преди десет години , почти всички програми имат преки пътища , използващи такива ключове. Те все още могат да бъдат експлоатирани на Aspire S7 но изискват използването на [ Fn ] ключ; С други думи затормозява изключително, защото при всяко натискане на комбинация от 2 ключа, трябва да се държи и FN с третия пръст.

Тъчпадите на тези ултрабуци имат свързана стъклена повърхност и са отзивчиви при съвсем лек допир. И двамата са clickpads – това означава, че можете да натиснете където и да е на пада, за да направите един клик. The XPS 13 тук отново надделява, той има най-точните сензори на своя тъчпад и веднага улавя дои най-малкото докосване. В това отношение е по-добър от Aspire S7, вие преценете дали точно тази по-висока чувствителност на допир няма да Ви създава неприятности и нежелани кликове :).

Екран

Това е една област, в която тези ултрабуци не са равнопоставени. The XPS 13 и Aspire S7 използват 13.3 “ екран, като използват IPS технология за неограничени ъгли на видимост и пълна резолюция HD 1920×1080. Разликата е, че Aspire S7 има способност за докосване – предимство с Windows 8.

Живот на батерията

The XPS 13 включва по-голяма и по-мощна стандартна 6- клетъчна батерия , в сравнение с 4-клетъчна на Aspire S7. The XPS 13 в резултат е с 1/3 по-мощен от своя съперник.

Топлина и шум

The Aspire S7 губи от XPS 13 тук, защото той е просто толкова силен , както в интерес на истината това е един от най-силните преносими компютри които съм разглеждал някога. Шумът на вентилатора е причината, ние да не сме в състояние да препоръча напълно Aspire S7 в нашия преглед . Системите за охлаждане на двата ултрабуа е надеждна и е нормална и не е предмет на сравнение.

Заключение

Dell XPS 13 е победител в нашето Ultrabook сравнение. На пръв поглед при сравняване на параметрите на хартия Acer Aspire S7 е по-надежден, но в реалния свят Dell XPS 13 е фаворитът , защото има много по -тиха система за охлаждане , за да работите спокойно и безшумно, не загрява толкова много, има 1/3 по-дълъг живот на батерията и цената му е много по-добра.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Ултрабук битка: Acer Aspire S7 срещу Dell XPS 13, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
The following two tabs change content below.

Теодор Захариев

е в професионалната SEO сфера от 2010 година. В момента е SEO специалист в екипа на Уеб дизайн Студио Кипо - уеб агенция с 6-годишен опит в SEO, корпоративна идентичност и изработка на сайтове. Поддържа собствен блог SEOTEO.info, в който можете да намерите полезна и актуална информация за оптимизация на сайтове.
Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *