recyclelaptopНово технологично откритие, което ще позволи да ползваме щадящи природата лаптопи

В България е трудно да достигнеш до новини за нови технологии, особено ако се разчита  на медиите с национално покритие. Докато Интернет е дигиталното световно изложение, в което всеки ден, човек може да намери някоя друга иновация или решение с технологично приложение – статии, които съдържат важна информация относно нещата, които могат да променят начина по-който работим с много предмети в ежедневието.

Безспорно такова откритие е новият материал изработен от съчетанието на хартия и пропилен. Този материал, ще може да ‘облича’ вашия лаптоп и така ще замести вредната за природата пластмаса. Още повече, този микс е евтин и здрав, и гарантира функционалност.

PEGA design and engineering   създателите на новата технологична смес – я рекламират като чисто нов продукт, който ще замени пластмасовите обвивки. Посочват базирания на хартия иновативен материал като здрав, твърд, щадящ природата и евтин при направата му.    

Едно от предимствата, които новата хартиено-пропиленова смес дава на индустрията е, че материалът ще може да се рециклира. От компанията производител съзнават, че относно полипропилена има много какво да се желае като екологично чисто съединение, но поради приложението му с хартията в този иновативен материал, той ще може да се рециклира. В условията на съвременната икономика, при добре развити технологии за рециклиране, това е добро решение.

В направата на новото ‘облекло’ за лаптоп е използвана и технологичния процес за леене на пластмаса под налягане, което е гаранция за по-дълъг живот и за здравина на материала. Производството на лаптопи с този материал, следва вече да е в обръщение. Индустрията и хората сами ще се уверят в добрите резултати относно опазването на природата.

Източник: vsichki-krediti.com

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *