XB270HUТози момент очакваха мнозина. На геймърските IPS монитори през последните няколко години бяха посветени десетки, дори стотици теми в специализираните форуми за хардуер. Най-големите мечтатели се надяваха да получат Full HD решения с честота на сканиране от 120-144 Hz, но производителите на матрици и монитори решиха да отидат дори по-далеч. За отправна точка бе взет стандартът WQHD, който изискваше използването на компютър с голяма производителност, за да се сменят стабилно високочестотните кадри в съвременните игри. В допълнение към това, PCекспертите решиха да оборудват персоналните компютри за про-геймъри с технологията G-Sync/Free-Sync и режим на работа с подсветката Ultra Low Motion Blur (ULMB). По този начин бе постигнато наистина невероятно визуално възприемане на картината от монитора, подобно на това при CRT дисплеите.

Компанията Acer предложи на потребителите уникален по рода си монитор – геймърският Acer XB270HU с IPS матрица и стандарт WQHD. Мониторът е с големина 27 инча и резолюция 2560 х 1440 пиксела, оборудван е с W-LED подсветка и има съотношение на страните 16:9. Дизайнът на корпуса е класически, с видими рамки. За работа с перферия са достъпни четири порта USB 3.0.

Acer XB270HU демонстрира изключителна ергономичност. При него е достъпен наклон от -5 до +35 градуса, корпусът се върти на двете страни в диапазон от 60 градуса, след което сработват ограничители. Мониторът с лекота може да бъде завъртян и в портретен режим.

Контролът на монитора се осъществува посредством шест бутона, разположени в долната дясна част на устройството. Те предлагат различни опции за настройването му: преминаване в различни режими на изображението eColor, регулиране на светлината, включване на режим ULMB и мн. др. Изключителна екстра за геймърите е една малка зона с големина от 4 до 8 пиксела, която по време на игра може да се появи в лявата част на екрана и да демонстрира честотата на сканиране в графичен вид. Това е и изключителна полезна функция за ползвателите, които не се разделят с технологията G-Sync.

Автор: http://webselo.com – творческо писане.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
The following two tabs change content below.

Теодор Захариев

е в професионалната SEO сфера от 2010 година. В момента е SEO специалист в екипа на Уеб дизайн Студио Кипо - уеб агенция с 6-годишен опит в SEO, корпоративна идентичност и изработка на сайтове. Поддържа собствен блог SEOTEO.info, в който можете да намерите полезна и актуална информация за оптимизация на сайтове.
Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *