Както топли, така и красиви: как да боядисвате батериите. Стилна е тази къща, в която всичко е обмислено до най-малкия детайл, а обичайните обекти придобиват необичаен вид. Алуминиевите радиатори могат да излъчват  както топлина, така и стил.

Те най-често са скрити от погледа ни, но това не означава, че трябва да бъдат отписани, когато става въпрос за дизайн на домът ни!

 

Традиционните бели или сиви алуминиеви радиатори често се превръщат в „ахилесовата“ пета на подреждането, защото тяхното заместване може да бъде свързано с неудобства и разходи. Но с помощта на декор, можете не само да подобрите външния им вид, но и да превърнете радиатора в украшение на стаята. Най-лесният начин за преобразуване на радиатора е да го нарисувате. И това можете да направите по различни начини!

 

Боядисване в тон със стената

Тази опция ще ви помогне да направите алуминиевия радиатор почти невидим, а стаята ще изглежда визуално по-чиста, защото обемистата конструкция ще се възприема като едно цяло със стената.

 

Контрастна боя

Оригинален ход: вместо да маскирате батерията, подчертайте я с ярък цвят! Червено, синьо и може би дори златно. ТОва превръща радиатора от проблем в реална декорация на стаята.

 

Живопис

Ако сте готови за творчески експерименти, опитайте се да рисувате: може да се получите добра картина. Вярно е, че е необходимо да се откажете от маслените бои: те не издържат на топлина. Но акрилни и алкидни дават лъскав блясък и плътно покритие, а боята на водна основа почти няма миризма и съхне бързо.

 

Декупаж

Тази опция е близка до предишната: тя също превръща батерията в обект на изкуството, но с помощта на готови изображения, които се прехвърлят на повърхността на алуминиевия радиатор. Може да се използват както специална оризова хартия за декорация, така и многопластови салфетки с рисунки. Най-важното в процеса на декупаж е правилното грундиране на радиатора и фиксиране на изображението. Тогава декорът ще бъде приятен за окото за дълго време.

 

„Антична“ картина

Излишно е да се обяснява, че черните полу-антични батерии изглеждат по-интересни от белите. Пресъздаването на такъв vintage със собствените си ръце не е твърде трудно: трябва да се направи черна боя за фона и златна или сребърна  за да имитирате изтърканост, като я нанесете с гъба върху издаващите се части на радиатора. Можете също така да използвате всякакви модели и да ги нарисувате на повърхността с шаблон.

 

Дори и най-познатите неща могат да се освежат и обновят с нови цветове. Конвенционалните алуминиеви радиатори могат да бъдат част от интериора.

Опитайте – ще успеете!

 

* Преди да изберете боя, консултирайте се със специалист или се уверете, че е подходящ за боядисване на радиатори

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
The following two tabs change content below.

Теодор Захариев

е в професионалната SEO сфера от 2010 година. В момента е SEO специалист в екипа на Уеб дизайн Студио Кипо - уеб агенция с 6-годишен опит в SEO, корпоративна идентичност и изработка на сайтове. Поддържа собствен блог SEOTEO.info, в който можете да намерите полезна и актуална информация за оптимизация на сайтове.
Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *