Автор: Илиян Димитров ( интериорен дизайнер, учи в НБУ )

От няколко години се занимавам с интериорен дизайн. За разлика от вероятно масовата представа това не е свързано просто с подбор на цветове, мебели или гениални идеи за проектиране и ремонт (е, и това де), а с часове наред пред компютъра. В началото започнах с проста конфигурация, към която постепенно добавях компоненти и периферия, за да може да ми върши качествено работа. За съжаление, както всички знаем, техниката остарява, а и може би по-добре. Защо да е по-добре ще обясня сега.
Дойде този уж иначе очакван момент, в който компютърът ми гръмна. Разбира се не трябваше да бъда изненадан, защото на практика от доста време отлагах подновяването му. И както винаги, когато човек не е планирал добре, този сюрприз се случи в момент, когато работех по няколко проекта, част от тях спешни. Така че по силата на съдбата най-накрая се наложи все пак да купувам нова машина.
Първоначално започнах да търся някой по-евтин, защото ми трябваше бързо, а нямах достатъчно средства за по-качествени модели. Впоследствие се замислих, че това е инвестиция за няколко години и няма смисъл да взимам нещо временно с идеята скоро все пак да си купя това, което ми трябва. Затова предпочетох да си набавя качествен лаптоп, вместо да правя компромиси. За целта се наложи да тегля кредит, но определено си струваше. А и реално не ми достигаха само 300 лв. Реших да взема онлайн кредит от София Кеш, макар че Фератум и Вивус същи предлагаха доста добри предложения. Спрях се на опцията кредит до заплата, защото можех да изплатя сумата съвсем скоро, а офертата си струваше – нула оскъпяване за срок на връщане до 30 дни! Специално за нови клиенти!
Определено направих по-добрият избор. Работата ми е свързана с използване на софтуер за 3D и 2D проектиране, както и някои допълнителни програми, така че при всички положения трябваше да бъде мощен, с повече памет и добра видеокарта. Имаше обаче още няколко показателя, които също не бяха за пренебрегване. Първо ми се искаше да е лаптоп, защото добрата стара кутия (както галено наричах настолния си компютър) ми служи дълго и вярно… и неподвижно. С добър лаптоп човек може да си върши работата отвсякъде, а не само да си мечтае как го прави.

И второ – съвсем естествено напоследък имах проблеми с очите. Понякога болката и паренето ме караха да преустановявам работа за по-дълго, а очилата, които уж трябваше да ме предпазват, по-скоро ми пречеха. Така че към изискванията си добавих и „качествен екран“.
Намерих точно каквото ми трябва и въпреки че се наложи да взема бърз заем, съм изключително доволен. Човек не трябва да прави компромис с качеството на работата и със здравето си.

И така, спрях се на лаптоп Acer Aspire E1, който ми допадна най-много като процесорно време, рам и издръжливост на батерията. Корпуса му е доста е здрав, има HDMI и DVI видео портове и охладителната система е много добра. Ето и видео за лаптопа

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
The following two tabs change content below.

Теодор Захариев

е в професионалната SEO сфера от 2010 година. В момента е SEO специалист в екипа на Уеб дизайн Студио Кипо - уеб агенция с 6-годишен опит в SEO, корпоративна идентичност и изработка на сайтове. Поддържа собствен блог SEOTEO.info, в който можете да намерите полезна и актуална информация за оптимизация на сайтове.
Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *