Днес в блога на Задругата гостува едно много добре познато име в Българските SEO среди. Човек със сериозен опит в оптимизацията за търсачки, който е показал впечатляващи резултати на клиентки сайтове. Сайта му е един от 10-те Български сайта, които чета с удоволствие и покрай СЕО състезанието реших да си поговорим за SEO, състезания и преброяване на диви зайци, както казва един мой приятел, но за това ще има отделно интервю. 😉

Представям Ви, властелина на СЕО одита, анализатора на линк профилите, професионалиста на копирайтинга Николай Стоянов.

николай стоянов

Пано: Здравей Ники. Би ли се представил пред нашите читатели.
Ники: Здравейте, казвам се Николай Стоянов. Собственик съм на сайт за SEO услуги Lilacor.com и се занимавам със SEO оптимизация от над 6 години, от които последните 4 години професионално. Оптимизацията за търсачки започна като едно хоби  за мен, през далечната 2008 година и се превърна в професия, която много обичам.

Пано: Коя е любимата ти марка лаптопи?
Ники: Две са – Dell и HP.

Пано: Имаш ли продукти на марката Acer и какво ти харесва при тях?
Ники: Никога не съм имал или работил на лаптоп Acer, затова не мога да дам мнение.

Пано: Като един от водещите SEO специалисти, какво е мнението ти за качеството на SEO в България?
Ники: С риск да разочаровам читателите ще кажа, че нивото на SEO в България не е високо. Фирмите и фрилансърите, които се занимават професионално със SEO и си разбират от работата, се броят на пръстите на двете ръце, според мен. И стават все по-малко. Това може би е плюс за оптимизаторите (макар липсата на силна конкуренция да е минус, според мен), но за клиентите и като цяло за нивото на SEO услугите в България, това не говори добре. Вярвам, че това е само един временен етап, през който минава SEO-то у нас, но засега нещата не изглеждат много оптимистично.

Пано: Кои са нещата на които трябва да се наблегне, за да се предотвратят наказания от Гугл?
Ники: Да се работи едновременно на всички SEO фронтове. Вече не е достатъчно да имаш само уникално и тематично съдържание, съчетано с множество и силни линкове. Нещата от вече 2 години насам, са много по-комплицирани. Моят съвет към читателите е да не правят лични експерименти със сайтове, на които държат, както и да не се доверяват на евтините SEO услуги, които се появяват в Интернет пространството всеки ден, защото това може да доведе до гибелта на техните сайтове. Обръщайте се само към проверени SEO експерти, които са били в бранша достатъчно време, доказали са се като професионалисти за това време и са в крак с последните тенденции в бранша. Само така  клиентите ще могат да минимизират шанса да бъдат подведени от пишман оптимизатори и ще осигурят максимална защита и добри позиции на своя сайт и бранд като цяло.

Пано: Знаехме за пандата и пингвина, но сега се появи и колибри-то. Какво мислиш за него?
Ники: Колибри ъпдейтът е поредната крачка на Гугъл към предоставяне на по-качествено уеб съдържание за потребителите и ограничаване на възможностите за лесна манипулация на резултатите в индекса. Борбата с уеб спама става и ще става все по-ожесточена, а методите, с които могат да се постигнат челни позиции в търсачките ще стават все по-сложни и достъпни за все по-малък брой хора – истинските експерти в областта. Мисля че всичко, което се случва в бранша в момента е за добро.

Пано: В момента тече едно голямо SEO състезание с ключова дума в кавички „Защо трябва да купим Acer от www.notebook.bg?“. Като участник в него, досега как виждаш нещата?
Ники: Мисля, че инициативата е чудесна и я подкрепям. За съжаление така и не намерих време да се включа активно в нея, но следя новините, когато мога и искам да поздравя Задругата ви, която оптимизира сайта http://acer-notebookbg.com/ за добрата работа, която вършите. Справяте се чудесно!

Пано: А защо трябва да купим Acer точно от www.notebook.bg? Какво знаеш за тях?
Ники: Не мога да дам отговор на въпроса, защото, както казах, не съм запознат с марката. Но много хора й се доверяват, за което съм сигурен, че има добра причина.

Пано: Какво би пожелал на нашия екип?
Ники: Да сте здрави, на първо и най-важно място. Всичко друго ще го постигнете с труд, търпение и постоянство 🙂

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (6 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +5 (from 5 votes)
Николай Стоянов за SEO състезанието и SEO фронтовете, 10.0 out of 10 based on 6 ratings
The following two tabs change content below.
Казвам се Пано Кондоянис и съм автор на този блог за SEO оптимизация. Занимавам се с изработка и оптимизация на сайтове, SEO copywriting, гръцки преводи и харесвам лаптоп acer. ►►► | facebook
Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *