acer androidAcer е един от производителите, които са най-много засегнати от спада на компютърния пазар, включително и слабия интерес към новите устройства с Windows 8.

Според Street Journal, компанията Acer възнамерява да промени съществуващата си стратегия. Промените включват разширяване на предлагането на продуктите, използващи операционната система Android и Chrome OS (Chromebooks). За сметка на споменатите продукти, ще се ограничи предлагането на устройства с Windows 8.

Acer разкрива, че приходите от продукти на базата на Chrome OS и Android, биха могли  да достигнат до 30 % от общия оборот през 2014 година. Това изявление идва след оповестяване на финансовите резултати за второто фискално тримесечие на 2013 г. През него компанията е отбелязала чиста загуба от 11,4 милиарда долара, като година преди това става въпрос за печалба от 1,9 милиарда долара, припомня Neowin.net

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
The following two tabs change content below.

Петя Младенова

Мениджър и редактор в www.inter-reklama.com. С предприемачески дух, работи в сферата на рекламата и маркетинга - основно в изграждането на лендинг страници.

Latest posts by Петя Младенова (see all)

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *