Имам един изключителен лаптоп в къщи. Марката и модела са Acer Aspire 5755G, закупен преди няколко години от онлайн магазина www.notebook.bg.

Acer Aspire 5755G

Acer Aspire 5755G

Вече няколко години използвам този модел и въпреки, че е леко остарял не съм има никакви проблеми с него. Единственото нещо, което му се случи беше, че се напълни с прах и се наложи да го дам за почистване в серивиза на Acer в Пловдив. Но това се случи след една година, след като го използвах.

Лаптопа купен от www.notebook.bg е изключително продуктивен. И както вече казах, въпреки че, не е от най-новите модели, поне за сега рядко отстъпва на по-новите си „събратя“.

RAM Памет

Латопа Acer Aspire 5755G идва с цели 5GB RAM. Първоначално се учудих на числото 5, защото сме свикнали да измерваме RAM паметта в четни числа – 2, 4, 6, 8. И тъй като патетта на компютъра не е никак малко – с 64 битов Windows направо хвърчи, като реактивен самолет.

Хард диск

Лаптопа идва с много голям хард диск – цял 1TB. И каквото и да свалям и с каквото и да го пълня – той просто няма пълнене. И просто се учудвам как има хем по-нови, хем по-скъпи модели, които идват примерно с 640GB или със 750GB, което си е доста по-малък капацитет от този.

Видео карта

Видео картата на лаптопа Acer Aspire 5755G купен от www.notebook.bg е среден клас. За филми и видео обработка е перфектна, но се затруднява на най-новите игри. Моделът на видео картата е Nvidia GeForce GT 630M. Ако не сте супер запален геймър и не държите непременно да играете на последните игри (да речем от 2013 г.), то няма да имате никакъв проблем с видео обработката. Тази видео карта идва с цели 2GB RAM.

Интерфейси

Лаптопа идва с 3 USB входа. 2-та са USB 2.0, а третото е USB 3.0. Отделно машината има HDMI изход, с който лесно си гледам HD филми на телевизора.

Драйвери

Acer Aspire 5755G идва с пълен комплект драйвери качени върху CD. Ако пък искате да бъдете напълно сигурни, че ще качите най-новите такива, то посетете страницата на Acer с драйверите, намерете точния модел и ги свалете безплатно от там.

В заключение

Ако искате бърз и мощен лаптоп, то Acer Aspire 5755G ще ви служи много вярно години наред. Тъй като съм притежател на такъв лаптоп, то мога да ви уверя в написаното по-горе. Аз не съм геймър, следователно не играя последните игри и мощта на лаптопа ме удовлетворява напълно. За гледане на филми, за слушане на музика, за мощно интернет човъркане този лаптоп е страхотен.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
The following two tabs change content below.
Казвам се , занимавам се със SEO и онлайн маркетинг. Автор съм на статии и ревюта в различни сайтове. Основател съм на най-авторитетния български сайт за ревюта Wickeble. Вписвам личен SEO блог SEO Jedi
Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *