Едно от най-големите бедствия на цивилизацията е ученият глупак

acer travelmate b113Acer сложи на нотбука TravelMate B113 и на таблета Iconia W510/W510P Intel® Education Software (IES) с цел да обхване образователния пазар. Walter Deppeler от Acer Inc каза, че „Интел има технологията и необходимото know-how, за да промени образованието и да подготви гражданите за пълноценно участие в глобалната икономика“ и Ейсър е готова да инвестира в това начинание.

Изобразено в цифри предимството на Intel показва, че именно нейни продукти са помогнали на повече от 100 правителства да подобрят образователната си система, както и на повече от 10 милиона ученици и учители да подобрят образованието си и да имат професионално развитие.

Виж Ревю на Acer Liquid S1 Phablet

Acer вярва, че използването на таблети, преносими компютри и бази данни в училищата ще подобри значително целия образователен процес, като вдигне летвата на качеството и конкуренцията между учениците. Отворената архитектура на софтуера (open sources software) ще позволи на много разработчици на софтуер да се включат в изграждането на по-качествени продукти, което от своя страна ще доведе до повишаване на знанията в училище.

Iconia W510/W510P tablet и TravelMate B113 notebook and вече са със Intel® Education Software (IES)

Тези два продукта на Acer са специално проектирани, за да се справят с изискванията на средностатистическа образователна среда и имат необходимата сигурност, надеждност и здрава батерия, за да задоволят нуждите на всеки ученик или студент в клас. Учениците в 21 век трябва да работят в среда, която им позволява да:

 • комуникират лесно помежду си;
 • да сътрудничат;
 • да решават проблеми дистанционно;
 • да развиват аналитичното си  мислене;
 • и да имат висока компютърна грамотност.

IES приложенията включват:

 1. Kno Textbooks един интерактивен e-Reader, специално направен за обучение.
 2. Lab Camera, с която може да се провеждат видео конференции.
 3. SPARKvue е приложение за data analysis, което събира информация от всякакви източници.
 4. Media Camera е мултимедийно приложение, което редактира снимки и видео.
 5. ArtRage е аналог на фотошоп, само че безплатен.
 6. Classroom Management е приложение за управление на виртуални учебни стаи.
 7. McAfee – антивирусна програма.

Светът се мени изключително бързо и който изостане в обучението си е обречен от технологична гледна точка да бъде бай-Ганьо в един съвременен свят, в който за него отреденото му място е в далечната провинция.

„Учеността е единственото божествено и безсмъртно нещо у нас; най-големите преимущества, с които е надарена човешката природа, са разумът и речта“ – Плутарх.

Прочети повече цък

Защо бих купил Acer C7 Chromebook? Това малко бижу те чака за да ти покаже силата на гугл+новите облачни технологии.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
The following two tabs change content below.
Казвам се Пано Кондоянис и съм автор на този блог за SEO оптимизация. Занимавам се с изработка и оптимизация на сайтове, SEO copywriting, гръцки преводи и харесвам лаптоп acer. ►►► | facebook
Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *