След поредицата от страхотни ревюта на лаптопи Acer дойде време да противопоставим 2-те най-големи марки лаптопи в света Acer и Apple. Сравнението между лаптопите Acer Aspire Z и Apple MacBook Pro Retina Display може да не е едно от най-равностойните, но все пак Acer има своите предимства, които трябва на всяка цена да изложим на Вашето внимание. Да започнем с краткото обобщение на функциите на 2-та лаптопа.

Acer Aspire Z

Acer Aspire Z

Acer Aspire Z

Acer Aspire Z – напълно завършено решение за настолен компютър, което на всичкото отгоре е и преносимо. Това устройство на Acer разполага с 23 инчов екран, възможност за възпроизвеждане на HD филми с висока резолюция от типа на 1920x1080p (full hd), процесорно ядро Intel Core i3, физическо пространство за съхранение на данни в размер от един терабайт, Intel HD Graphics за възпроизвеждане на видео приложения и филми, както и технологии за безжична свързаност като 802.11 A/B, 802.11bgn, Bluetooth.

Устройството идва с най-новата версия на операционната версия на Microsoft, а именно Windows 8. Тя е предварително инсталирана, така че няма нужда да се занимавате с инсталации.

Acer Aspire Z има прилична производителност и е едно от нелошите устройства в този ценови клас, защото предлага добри характеристики, възможност за преносимост и безжични технологии, както и всички предимства на настолните компютри. Устройството идва с безплатна мишка и клавиатура, подарък от Acer, с които да работите още по-удобно на това устройство.

Apple MacBook Pro Retina Display

MacBook Pro Retina Display

MacBook Pro Retina Display

Apple MacBook Pro Retina Display е изключително мощен преносим компютър, подходящ за геймимг и обработка на приложения, изисквани висока производителност. Като цяло машините на Apple се отличават със своя страхотен дизайн, но те винаги са били познати като мощни решения, при които е много трудно машината да се забави при обработката на което и да е приложение. Най-новият Apple MacBook Pro идва със страхотен Retina дисплей, който е един от най-добрите екрани, в света на хардуера.

Процесорът, с който идва машината е от висок клас и е един от най-добрите на пазара към този момент, а именно Intel Core i7-3720QM (2.6/3.6 GHz 6 MB L3 Cache). Друго, което отличава машината е нейният твърд диск, който е SSD и има капацитет от 512 гигабайта.

Екранът е 15.4-инчов WXGA (2880×1800) – лъскав дисплей и както можете да видите поддръжка изключително висока резолюция. Литиево-полимерната му батерия издържа над 7 часа според производителя Apple.

Като цяло тук марката, която е безспорен победител е Apple, но ако се замислим за нуждите на обикновения потребител, то във всички случаи ще изберем чудесния Acer Aspire Z.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Сравнение между Acer Aspire Z и Apple MacBook Pro Retina Display, 1.0 out of 10 based on 1 rating
The following two tabs change content below.

Теодор Захариев

е в професионалната SEO сфера от 2010 година. В момента е SEO специалист в екипа на Уеб дизайн Студио Кипо - уеб агенция с 6-годишен опит в SEO, корпоративна идентичност и изработка на сайтове. Поддържа собствен блог SEOTEO.info, в който можете да намерите полезна и актуална информация за оптимизация на сайтове.
Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *