Време е за нов лаптоп

Винаги когато дойде момента на нова покупка на лаптоп, почвам да се питам, какъв модел да избера, какви технически параметри да има, какъв дисплей и каква гаранция. Гаранцията е от изключително значение, както и сервиза да бъдат в твоя град, а не в Китай примерно, говоря Ви от личен опит.  В повечето случаи нещата опират до финансите и мечтаната покупка на apple macbook pro се превръща в acer, в добрия случай, или се отлага за догодина, за да се съберат парите. Но тази година Acer показаха 2 модела лаптопи на пазара които ми грабнаха окото.

Acer Aspire S5 и S7

 

aspire s5              aspire s7

 

Нека ги разгледаме обстойно за да видим кои са предимствата и недостатъците им и защо си заслужават парите.

  • В Щатите цената на Aspire S5-391-6836 е 730$. Дебелината му е 11 мм благодарение на технологията MagicFlip а теглото му е 1,2 кг. Процесора му е Intel® Core™ i5/i7 а хард диска е RAID SSD което дава около 30% по-бърз достъп до файловете. За кристалния звук се грижи Dolby® Home Theater, а производителя твърди че в standby режим лаптопа може да стои до 80 дни, иначе батерията му издържа 6 часа. Технологията Acer Instant Connect старира лаптопа за 1,5 секунди, а до 2,5 секунди вече е свързана с Интернет и може да сърфирате в любимите Ви сайтове, или да гледате клипета в ютуб.
  • Моделът Aspire S7-392-6803 струва 1280 $ Алуминиевото шаси и Full HD touch, Gorilla Glass дисплея са основата върху която е изграден този лаптоп, който има за предназначение да бъде флагмана на Ейсър. 10-point touch контрола позволява да работите на него като на таблет. Естествено хард диска е същия както и на S5 RAID SSD, както и процесора и паметта му, а батерията му издържа цели 8 часа.

Трудни времена за Acer

Това са 2-та ултра тънки предложения на Тайванския производител който напоследък изпитва сериозни финансови затруднения и беше принуден да извади от пенсията, създателя си Стан Ших който въпреки 78 годишната си възраст трябва пак да държи кормилото на компанията в тези трудни години на финансова икономическа криза.

Кой друг ако не човека който е създал тази компания преди 30 години ще може да се справи по-добре в сегашната патова ситуация в която е изпаднала Ейсър? Но от друга страна, да продължава да се разчита за свежи идеи и технологични нововъведения на един 80 годишен старец, не смятам че е удачния вариант, но стария Ших е пред най-голямото си предизвикателство.  Това да съживи и да върне фирмата Acer отново в топ 5, както беше миналата година.

Notebook.bg в България

В България notebook.bg са дългогодишен представител на Тайванската марка, и реализират добри продажби, предимно на лаптопите, така че феновете на бранда Acer са налице. Доста мои приятели са заклети фенове на brand-а и трудно биха го заменили със Самсунг или Леново, но все пак това са лични предпочитания, така че всеки сам преценява за себе си какво да купи и за каква работа.

По време на Коледните и Новогодишни празници, пожелавам на тези които търсят да купят нов лаптоп, да погледнат моделите Acer Aspire S5, S7 преди да вземат решението за покупка. А на въпроса откъде да ги купят, ще им препоръчам сайта на www.notebook.bg

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.8/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Кой модел лаптоп да си избера?, 7.8 out of 10 based on 4 ratings
The following two tabs change content below.
Казвам се Пано Кондоянис и съм автор на този блог за SEO оптимизация. Занимавам се с изработка и оптимизация на сайтове, SEO copywriting, гръцки преводи и харесвам лаптоп acer. ►►► | facebook
Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *