Днес на гости ни е най-големият сред SEO специалистите в България, учителят на младите SEO оптимизатори, човекът, който винаги дава повече отколкото получава – Огнян Младенов.

Огнян Младенов

Огнян Младенов

Благодарение на перфектната си онлайн репутация, той е един от най-големите Интернет инфлуенсъри. Експерт, от когото са се учили много оптимизатори и много хора са следвали стъпките му, включително и аз.

Той е от този тип отзивчиви хора, които винаги са готови да помогнат и да решат даден казус или проблем, без да търсят нещо в замяна. Най-важното му качество е, че умее да създава безброй приятели онлайн, а връзките са голямата му сила.

И нека не протакаме повече, а да видим самото интервю:

Тео: Едва ли някой от читателите ни не те познава. Все пак разкажи ни малко повече за себе си.

Огнян: Казвам се Огнян Младенов и работя за SEOM. На 42 открих Отговорът на Въпроса за Живота, Вселената и Всичко останало, а на 43 ще трябва да разбера Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg? 🙂

Тео: С какво се занимаваш в последно време?

Огнян: Стандартното. Фирмени консултации, водене на курсове и обучения, чистене на наказани сайтове, наклепани от пишман оптимизатори … Хубавото е, че стартирахме подготовката за SEO конференция 2014 и това малко разнообрази работата ми. Със сигурност подготвяме големи изненади на 4 април.

Тео: Кои бяха най-често срещаните грешки, които забеляза през това SEO състезание?

Огнян: Трудно е да се каже, че има грешки. Знаете, че в SEO може да се използват различни стратегии и важен е единствено и само крайният резултат. Като цяло със сигурност мога да кажа, че това е най-доброто SEO състезание в България досега и участниците, които използваха бели и чисти методи са на път да успеят. А тези със спамърските похвати бързо изчезнаха от топ резултатите.

Тео: Кои фактори, според теб, се оказаха решаващи за класирането по време на състезанието?

Огнян: Още не е свършило 🙂 От една страна, тежестта на авторитетните домейни няма как да се пренебрегне. От друга страна, ясно видяхме, че уникалното, полезно и оригинално съдържание има все по-голяма тежест. А съдържанието, комбинирано с качествен линк билдинг и социални сигнали, най-вероятно ще е решаващо за крайния успех.

Тео: Кои са SEO инструментите, без които не можеш?

Огнян: Налага се да използваме почти всички известни онлайн инструменти Ahrefs, OSE, LRT, MajesticSEO, софтуер като Yazzle и LinkAssistant, но откритието на годината за мен е SEO Spyder Pro, оригинална българска разработка за OS X.

Тео: Видяхме, експеримента ти с нов сайт без входящи връзки, сподели малко повече.

Огнян: Наистина бях любопитен какво ще се получи с чисто нов домейн, с достатъчно релевантно съдържание (отговори на въпроса от реални хора), с малко разнопосочни социални сигнали и без почти никакви връзки. Всичко това в състезателни условия, т.е. близки до реалните. Самият факт, че през по-голямата част от времето домейнът се мъдри в топ 10, е достатъчен да се замислим над тежестта на факторите за позициониране.

Направихме и още няколко доста полезни експеримента с други домейни и авторитетни, и абсолютно нерелевантни, с връзки и без. Ще трябва малко време да повторим тестовете, но има доста интригуващи резултати.

Огнян Младенов

Огнян Младенов

Тео: Според теб беше ли добър ход от страна на организаторите да не поставят задължително условие за линк към тях?

Огнян: Отличен ход. Самият факт, че url на домейна на спонсора се съдържа във въпроса донесе достатъчно тежест. В досегашните състезания над 90% от сайтовете бяха откровено спамърски и връзки от тях със сигурност биха привлекли полярните птички на банкет.

Тео: На какъв преносим компютър работиш и на кои характеристики държиш най-много у един лаптоп.

Огнян: Аз съм от старото поколение и не обичам да работя на лаптоп. Десктоп системите все още имат огромно превъзходство в удобството при работа, ако говорим за стационарно работно място. Иначе като преносим компютър основно използвам един Macbook Air и колкото и да искам да кажа някоя добра дума за Acer, не, не бих го заменил за нищо, измислено досега 🙂

Тео: Какво ти е мнението за продуктите на Acer като цяло?

Огнян: Ако трябва да съм честен, за съжаление няма как на база опита си да кажа много позитивни неща за Ейсър. Основно предимство е цената им, друго …

Тео: Какво мислиш за Notebook.bg? Ще го бъде ли? 🙂

Огнян: Един от най-сериозните онлайн магазини за преносими компютри в България. Правил съм няколко покупки от тях и съм ги препоръчвал често на приятели. Без забележки.

Тео: Сподели впечатления от нашия проект – Acer-Notebookbg.com

Огнян: Проектът е много добър и още от самото начало бях сигурен, че ще сте сред призьорите. Особено ми хареса начинът, по който работихте спокойно, последователно, с изключително разнообразен линк билдинг и доста полезно, а на моменти и много забавно съдържание.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (12 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +9 (from 9 votes)
Интервю с Огнян Младенов за Acer и Notebook.bg, 10.0 out of 10 based on 12 ratings
The following two tabs change content below.

Теодор Захариев

е в професионалната SEO сфера от 2010 година. В момента е SEO специалист в екипа на Уеб дизайн Студио Кипо - уеб агенция с 6-годишен опит в SEO, корпоративна идентичност и изработка на сайтове. Поддържа собствен блог SEOTEO.info, в който можете да намерите полезна и актуална информация за оптимизация на сайтове.
Loading Facebook Comments ...

3 Comments

 1. Pingback: Интервю с Огнян Младенов за Acer и Notebook.bg | stefanovaanastasia

 2. Pingback: За съжаление състезанието е към края си …? [link] : Ognian Mladenov @ Google+ | SEO Daily

 3. Blagovest

  Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/seojedib/addons/acer-notebookbg.com/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 705

  Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/seojedib/addons/acer-notebookbg.com/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 574

  Чудесно интервю! Много обективно.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +2 (from 2 votes)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *