pnevmatichen-shlayfПневматичните шлифовъчни машини се състоят от няколко основни компонента: корпус, въртящ се двигател, пусково устройство, центробежен регулатор и защитен корпус. Основата им е метална обвивка, която, благодарение на своята лекота и здравина, допринася за по-големия комфорт при работа и едновременно с това защитава работещите елементи от евентуални механични повреди. Един също толкова важен елемент е дръжката, от удобството на която зависи разпределението на натоварването върху рамото и ефективността на работа на всеки пневматичен шлайф.

Конструкцията включва абразивен диск, който може да има различен диаметър. Що се отнася до нивото на шума при работа, то също може да варира, в зависимост от конкретния модел.

Модерният пневматичен шлайф притежава едно голямо предимство и това е неговата ниска консумация на сгъстен въздух, което пряко влияе върху намаляването на разходите. Такива конструкции са доста здрави и издръжливи, поради което и разходите за тяхната поддръжка са значително снижени. Наличието на специални опции позволява отстраняване на прах в непрекъснат режим на работа, свеждайки до минимум довършителните операции. Също така и качеството на работа е перфектно.

Пневматичните шлифовъчни машини са предвидени и с опция за спиране на шлифовъчния диск, която значително снижава вероятността за допускане на грешка в началото на работата. Някои модели са и с по-ниска вибрация, което не само опростява работния процес, но и намалява щетите за здравето на работещия с пневматичен шлайф.

Съвети за избор на пневматичен шлайф

Преди покупката на определен модел пневматичен шлайф, струва си да обърнете внимание на на някои важни неща. Трябва да сте сигурно в степента на удобство при работа с продукта, особено, ако ще го използвате с часове. За да не се окаже, че само кратко време след като сте започнали да шлайфате, се почувствате уморени и в невъзможност да продължите работата. Важно е да се обърне внимание на факта, че колкото по-висока е скоростта на въртене на модела в минута, толкова по-фина и по-добра е обработката. Скоростта на въртене на абразивния диск трябва да бъде избрана спрямо конкретните нужди.

Още важни параметри, с които трябва да се съобразите:

  • опция за регулиране на скоростта на въртене на диска;
  • наличието на торба за прах;
  • размерите на пневматично оборудване;
  • теглото на продукта.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Какво трябва да знаем преди покупка на пневматичен шлайф, 10.0 out of 10 based on 1 rating
The following two tabs change content below.

Теодор Захариев

е в професионалната SEO сфера от 2010 година. В момента е SEO специалист в екипа на Уеб дизайн Студио Кипо - уеб агенция с 6-годишен опит в SEO, корпоративна идентичност и изработка на сайтове. Поддържа собствен блог SEOTEO.info, в който можете да намерите полезна и актуална информация за оптимизация на сайтове.
Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *