Служител на Google бил обвинен в шпионаж и разврат

6Не става дума за нашумелия напоследно Сноудън, който взе руско гражданство и скара уж Барак с Владимир и Ангела, а за обикновен служител на гугъл, който обикалял с фирмена кола и снимал хора и пътища за програмата street view. Той ползвал ултрамодерния лаптоп Acer Aspire S7-392-9890, за да комуникира със офиса си и да предава данни.

Но в снимковия материал селяните намерили и съвсем леко предизвикателни снимки на 2 местни момичета, които се усмихнали и небрежно позирали на гринго-то, виждайки в него въжето, което ще ги изведе от това смотано село и ще ги направи гражданки и Американки. Снимките били достатъчен доказателствен материал, за да се взриви обстановката и да се търси линчуване за възмездие на нарушеното целомъдрие на девстениците.

Само да вметна тук, че и индианците живеещи в Дивия Запад не харесвали Белите да ги снимат и често „туристите“, които си позволявали да снимат червенокожи оставали без скалпове, но това е историческа подробност.

Силата на социалните мрежи

Новината светкавично обиколи света, след като беше публикувана в фейсбук от смартфона Acer Liquid Z3 на местен жител, участвал в мелето. Но само след 2 часа последва втори статус на стената му с извинение за нелепия инцидент и неприятното недоразумение, което за малко щеше да се случи. Хубаво е, че всичко свърши добре.

Как започна данданията?

Тайландски селяни спрели служител на гугъл от програмата street view за това, че го взели за американски шпионин и го накарали да се закълне в Буда, че не е. След установяване, че човека не е шпионин и няма за цел да събира информационни данни за селото и да ги предоставя на американското правителство, тъкмо да го пуснат когато умния Миу-сукамь-доту намери въпросните предизвикателни снимки на девойките и нещата за малко да излязът извън контрол.

Всички знаем, че Тайланд е свързан с думата секс и правителството прави неимоверни усилия, за да промени тази нагласа между туристите, които посещават страната в търсене на Евини, но и Адамови удоволствия. Абсурдната новина се появи във фейсбук, когато един от селяните публикува в статуса си извинение към американеца, че по погрешка е станал неволна жертва на превъзбудената политическа обстановка в Тайланд. Случката се разиграла в малко село до град Kaoсиюне.

Политическите страсти

Страната се намира в период на парламентарни избори, в които демократичната прогресивна партия, която управлява страната от 4 години усеща наближаващата загуба от опозиционната партия Гоминдан и обстановката е изключително напрегната. Полицията почти всеки ден потушава народния гняв и се опитва да противодейства и да разделя враждуващите партии.

Горкия американец минал през селото с кола, която имала надпис google и на покрива имала камера, която снима, за да събере материал за програмата street view. Тайландските селяни, които много рядко виждат чужденци да преминават през региона веднага организирали хайка за залавянето на цветнокожия янки, който посмял да наруши спокойствието им. А след намирането на двете снимки с момичетата в лаптопа Ейсър нещата загрубели бързо.

– Кой е този янки, който ще идва в нашето село и ще ни снима момичетата? – крещял Цун-Кай-Муй, а Насако-тояка-та с изцъклени от гняв очи искал линчуването на чужденеца с минимални процедури.

Накрая разума победил фанатиците и черния Джон отървал въжето. На тръгване, за да се извинят на служителя селяните му подарили лаптоп Acer Aspire V5-121 и една малка фигурка на Буда в знак на добра воля.

Какво може да си докара човек на главата само за секунди. Ума ми не го побира.

Коментара на властта

Чен Шуи Ан Би – говорител на местната полиция също излезе с извинение към Интернет гиганта Гугъл, опитвайки за подцени случилото се и да го омаловажи. От компанията засега няма реакции, като се очаква нелепия инцидент да се забрави скоро.

7

Всичко е добре, когато свършва добре – каза мечо-Пух и заспа.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
The following two tabs change content below.
Казвам се Пано Кондоянис и съм автор на този блог за SEO оптимизация. Занимавам се с изработка и оптимизация на сайтове, SEO copywriting, гръцки преводи и харесвам лаптоп acer. ►►► | facebook
Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *