Има различни видове мебели за всяко предпочитание и нужда. Ако ще се преместите в необзаведена къща, искате да ремонтирате стая или целия си дом, познаването на различните стилове ще ви помогне да изберете идеалното обзавеждане, за да придадете желания завършек на дадено пространство. 

Дистрибуция на мебели

На пазара има няколко вида мебели , които са адаптирани към различните нужди и предпочитания на потребителя. И това е, че мебелите имат функционална и естетическа цел, която може да придаде различен външен вид и напълно да промени пространството.

Затова първата стъпка е да проучите дизайна и разпределението на мебелите на избраното място, за да знаете функционалността, която се очаква от всяка част и къде ще бъдат поставени. По същия начин изборът на декоративен стил , както и адаптирането на пропорцията и баланса са предишни въпроси, които трябва да се определят, така че разпределението на мебелите да е успешно, независимо от размера на стаята.

Мебели

Какви видове мебели има?

Когато проектирате стая от началото до края, жизненоважно е да имате предвид какви видове мебели има. Тази информация позволява да се направи адекватен избор спрямо характеристиките на мястото и желаното покритие. Ако не знаете как да вземете решение за дизайна и декорацията , познаването на характеристиките на всяка мебел ще ви помогне при избора.

Мека мебел

Меката мебел е подплатена и покрита с плат, кожа или други материали. Това обзавеждане обикновено включва фотьойли и дивани. Всъщност видовете мебели за сядане са тези, които най-много изискват гоблена, за да им осигури по-голям комфорт. Освен това те са склонни да се износват много по-рано, така че тапицирането им отново е много ефективен вариант.

Нетапицирани мебели

За разлика от меката мебел, този вид мебели нямат допълнително покритие. В действителност все по-малко хора купуват мебели без тапицерия , а тези, които имат такива, често избират да ги тапицират и да им дадат втори живот.

Стилни мебели

Рустик, класически или ретро мебели са много модерни. В допълнение, тази антична и елегантно изглеждаща мебел има превъзходно качество и издръжливост, което я прави добра инвестиция.

Мраморни мебели

Мраморните мебели не могат да липсват в този списък, тъй като те ни съпътстват от много години. И това е, че мраморът продължава да бъде един от най-често срещаните материали за изработка на мебели по поръчка, с изтънчен вид и здрави покрития. Мраморът често се използва в много случаи за направата на различни видове кухненски мебели, като плотове, маси и други места в тази стая.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *