Сега пазарът предлага две основни опции, а именно сушилня и сушилен шкаф. Въпреки че тези устройства са доста различни, те често се бъркат, така че си струва да разберем по какво се различават.

Сушилнята е продължение на идеята за автоматично центрофугиране на бельо, но в по-усъвършенстван технически дизайн и с разширени възможности за пълно сушене. Намалената скорост на въртене на барабана, специалните остриета, които разпределят нещата, предотвратявайки заплитането и компресирането им, както и издухването на топъл въздух, ви позволяват да изсушите дрехите си до нивото, което е най-подходящо за гладене, без много намачкване. Ако обаче искате да премахнете необходимостта от гладене след пране, за да можете да сушите обувки, изискани шапки и деликатни тъкани, имате нужда от шкаф за сушене.

ПРЕДИМСТВА НА СУШИЛНИЯ ШКАФ

Сушилнята за дрехи няма барабан, нещата в нея са разположени на специални закачалки или рафтове, което им позволява да не се мачкат и изсъхват равномерно, без да бъдат подложени на механично натоварване.

Топлият въздух, генериран от нагревателните елементи и доставян от специални вентилатори, превръща влагата в пара и се отстранява от сушилната камера чрез изпускане във вентилацията. Вградените прибиращи се сгъваеми закачалки ви позволяват да поставите върху тях и да изсушите успешно толкова неща, колкото се поберат на 16-метрова въже за пране. Ето защо, въпреки външната си компактност, сушилният шкаф уверено се справя с обемите на битово пране и спестява личното ви време, без да ви ограничава или забавя. Нещо повече, чрез изпаряване на влагата и проветряване на сушилната камера дрехите ви ще изсъхнат много по-бързо. И ако прецените, че не трябва да се занимавате с пренасяне на изпрано пране, въжета и щипки за пране, става очевидно, че спестяванията на време и усилия при използване на сушилня са много, много големи.

Друго ценно предимство на сушилните шкафове е, че те са предназначени да изсушават не само нещата след пране. Ако се върнете от ски или играете в снега, може да не е необходимо да перете дрехите си, но определено ще трябва да ги изсушите. Или, например, напълно чисти дрехи и шапки могат да се намокрят от дъжда. В такива ситуации сушилния шкаф за дрехи е много полезна. Дори шапки, които не могат да се сушат в сушилня, ще бъдат изсушени лесно и без най-малка загуба. Същото се отнася и за продукти, изработени от деликатни тъкани или влакна, които не понасят механично натоварване и трябва да се сушат в специално положение.

Източник: Медия bulgaria24.tv

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *