Тест на Acer Liquid S1 Phablet

На изложението Computex 2013 в Тайван, Acer  показа новата си звезда с името Acer Liquid S1. Става дума за хибрид между таблет и мобилен телефон в едно. Acer с производството на Liquid S1 искат да конкурират основно Samsung Galaxy Note 2 и затова пуснаха на пазара фаблета, който има сходни характеристики, но на по-ниска цена. Въпреки че, Самсунг имат опит от 2010 година с първото поколение на таблета Galaxy tab, който имаше и телефонни функции плюс GPS, Ейсър вижда незаета пазарна ниша в която може да конкурира и продава своите продукти. За България фаблета ще се предлага от www.notebook.bg

phablet Acer-Liquid-S1

Дизайн и сглобка на phablet-а Acer Liquid S1

Liquid Acer S1 има 5.7in дисплей и резолюция  1280х720 px с четири ядрен процесор на 1.5 GHz. RAM-а е 1GB, а вътрепната  памет – 8GB, като може да се увеличава до 32GB с micro SD карта.  Версията на Android е 4.2 Jelly Bean, а размерите му са 163x83x9.6 mm и тегло 195грама. Разполага с DTS Studio Sound, Wi-Fi, и bluetooth връзка.  Минусът му е в корпуса, който е направен от пластмаса и дава усещане за евтинджос изпълнение, но от друга страна пък тази пластмаса прави phablet-а лек и тънък. Цветовете са ярки и наситени и гледането на видео или streem поток в HD формат е приятно. Камерите са 2, като предната е 2 мегапиксела, достатъчна за видео връзка, а задната е 8 мегапиксела и има LED flash, което е добре при снимки на по-тъмни помещения.

Бюджетната алтернатива на Гкалакси Нот 2

Като бюджетна алтернатива на Гкалакси Нот 2, Асер ликуйд се справя сравнително добре, докато стане дума за батерията. Там Самсунг обират овациите със своята 3.100mAh вместо 2.400mAh литиево-полимерна батерия, които според мен са крайно недостатъчни. Но тестовете ще покажат, дали това е така или в името на цената клиента, който купи фаблета на Асер ще трябва да се съобразява с 3-4 часа игра, въпреки твърденията на компанията, че батерията им ще издържа над 11 часа работа, за което лично силно се съмнявам.

Ейсер са помислили и за бизнес потребителите си, като им предоставят възможността да запазват документи директно в Acer Cloud Docs и да имат отдалечен достъп до тях, чрез Acer Remote Files.

Acer-Liquid-S1 фаблет

Какво е новото в Ейсър фаблета?

Софтуерните глезотийки може да впечатлят някой, който си пада по шарения:

  • Float Apps Ви дава възможността да работите с няколко приложения едновременно.
  • С Voice Unlock можете да стартирате приложения с гласови команди.
  • 2-Way Live Screen е група за споделяне с приятели.

Цената на фаблета ще е около 630 лева, като се очаква да влезе в магазинната мрежа през септември. Ще следим кога Acer Liquid S1 ще се покаже в e-shop-а на notebook.bg за подробна характеристика и точна цена за да го купим.

Сравнение между Acer Liquid S1 vs Samsung Galaxy S4

Acer партнира с Intel за разработката на софтуер за училища. Идеята е на Интел но и Ейсер се включи в разработката за по-добро глобално училищно обучение.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
The following two tabs change content below.
Казвам се Пано Кондоянис и съм автор на този блог за SEO оптимизация. Занимавам се с изработка и оптимизация на сайтове, SEO copywriting, гръцки преводи и харесвам лаптоп acer. ►►► | facebook
Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *