Какво показва досега SEO състезанието?

За фразата „Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?“ днес 18/08/2013г. в google.bg се показват 213,000 резултата на 17 страници, в които 62-ма записани участници се опитват да отговорят на въпроса и да позиционират сайтовете си в първата десятка. На 10-та страница се намира и сайта на спонсора на SEO състезанието, който следи и анализира как професионалисти и аматьори придават тежест на бранда му.

Интернет е едно хаотично пространство, което няма граници и в което милиарди хора по цял свят търсят информация, знание или просто се забавляват с приятелите си или споделят. Така и в google.bg много хора се чудят какъв е този спам, който ги залива когато напишат нещо свързано с acer или notebook.bg.

SEO състезанието е причината за едни, 5-те бона за други, а има и много които не знаят защо са там. Видели светлина и решили да влязат. Няма нищо лошо в това. И така ще е не само до края на годината, когато SEO състезанието свършва, много от сайтовете, статиите, линковете ще си останат да напомнят борбата.

Кой е правилният отговор на въпроса „Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?“

acer-notebook.bg

Ние от SEO задругата също търсим правилния отговор на въпроса „Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?“, тъй като е очевидно, че отговорите са много.

Как стоят нещата в момента? В десятката се класират:

  • Дълга статия с изчерпателна информация за продуктите на Ейсър, включваща детайлна информация и за спонсора и неговите предимства.
  • Мармаладо-говорилни, в който всичко е турлю гювеч.
  • Кратък отговор и много коментари плюс социални сигнали в g+, fb.
  • Статия едно изречение в блог.
  • SEO форума, който набляга на съдържанието.
  • Ревюта на лаптопи и таблети Acer, както и новини свързани с Тайванския производител.
  • Видеоканали в тубата
  • Фейсбук страници

Има и един сайт, който е отделил пари за реклама в adwords, но не виждам последователи, а някъде се споменаваше, че за да получиш първо трябва да дадеш, нали? 😉

 

5 Acer лаптопи под 600 лв by Panayotis Kontogiannis

 

Съдържанието ще победи

Още е рано да се правят генерални изводи затова, дали качественото съдържание и ревютата за продуктите на Acer и предимствата на спонсора notebook.bg ще доминират накрая или линковете + социалните сигнали, но от видяното досега качество на търсачката е леко разочароващо. Гугъл класира добре фейсбук страници, но не и собствените си и обожава youtube. Бота калкулира входящите линкове с разнообразни ключови думи и брои какво споделят хората за един сайт и рядко сменя мнението си.

Може ли една статия да победи един сайт?

Тепърва предстои да научим.

 

 Зоопаркът на гугъл

Все още няма поражения от пандо-пингвини, което само по себе си показва, че вградените алгоритми в търсачката хващат избрани сайтове, което пък от своя страна довежда до мисълта за ръчни наказания. Очаквам през есента да има някоя актуализация на зоопарка или появата на ново животно, което да всее смут при оптимизаторите и да размести SERP-а, който засега от началото на първа страница има мнимални промени.

Включването на китайците в надпреварата

Ако малки индокитайски села се включат в българското SEO състезание, дали няма да наклонят везните или Руските линкове тежат повече?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
The following two tabs change content below.
Казвам се Пано Кондоянис и съм автор на този блог за SEO оптимизация. Занимавам се с изработка и оптимизация на сайтове, SEO copywriting, гръцки преводи и харесвам лаптоп acer. ►►► | facebook
Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *