добри безжични слушалки

Поддръжката на определени методи за пренос на данни определя съвместимостта на слушалките с други устройства. Ето защо тази характеристика е една от най-важните. Има поне три технологии, чрез които безжичните слушалки получават звук: радио, Bluetooth и инфрачервена връзка. Последното е загубило своята актуалност, затова ще се спрем на първите две. Те доминират на пазара.

В нашата статия ще ви кажем още тънкости при избора на безжични слушалки.

Радио комуникация
Радио слушалките са предназначени за вътрешна употреба. Те се свързват към аудио оборудване с помощта на обемист предавател, който е неудобен за носене, не е подходящ за преносими устройства и се изтощава по-бързо от Bluetooth слушалките.

Но обхватът на радиослушалките обикновено е няколко пъти по-голям, което е важно за работа в просторни офиси или частни къщи. Можете да се отдалечите на десетки метри от компютъра или аудио центъра, без да се притеснявате за загуба на сигнал. Максималният обхват е посочен в техническите им спецификации.

Bluetooth

Bluetooth слушалките са идеални за използване в движение. Те пестят енергия от батерията и могат да получават звук от смартфони, таблети и други джаджи без допълнителни аксесоари. Това е така, защото почти всички мобилни устройства са оборудвани с Bluetooth модули.

В същото време можете да свържете такива безжични слушалки към стационарно оборудване. Компютрите, интелигентните телевизори, декодерите и други домашни или офис устройства също са все по-оборудвани с безжични модули.

Ако някое устройство няма такъв модул, достатъчно е да свържете Bluetooth предавател към него чрез обикновен аудио порт. След това той също ще може да предава звук към безжични слушалки.

Когато избирате слушалки от този тип, помислете за версията на Bluetooth. Колкото по-нов е той, толкова по-малко енергия се изразходва за предаване и приемане на звук и толкова по-добро е качеството му. Най-новата версия, достъпна на пазара, е Bluetooth 5.0. Но за да използвате потенциала му, тази версия трябва да се поддържа и от двете ви устройства: слушалки и предавател.

Допълнителен кабел

Безжичните слушалки могат да бъдат оборудвани с аудио жак. Те могат да бъдат свързани към приспособления по традиционния кабелен начин, което спестява енергия на батерията.

Последен съвет, който получихме от специалистите работещи в https://www.mobilepoint.bg/ е за дизайна и размера на слушалките за аудио системи или мобилни джаджи като смартфони или таблети. По дизайн всички слушалки – включително безжичните – могат да бъдат разделени на вътрешни и външни. Първите включват миниатюрни устройства, които се вкарват в ушите – тапи. Тези слушалки са леки и не пречат на движенията на потребителя. Като правило те не осигуряват най-доброто качество на звука и размерите им не са достатъчни, за да побират мощна батерия.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
The following two tabs change content below.

Теодор Захариев

е в професионалната SEO сфера от 2010 година. В момента е SEO специалист в екипа на Уеб дизайн Студио Кипо - уеб агенция с 6-годишен опит в SEO, корпоративна идентичност и изработка на сайтове. Поддържа собствен блог SEOTEO.info, в който можете да намерите полезна и актуална информация за оптимизация на сайтове.
Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *