Интервю с Matt Cutts - Ексклузивно за България само в acer-notebookbg.com

SPOILER

Това интервю е художествена измислица. Създадено е само с цел забавление, моля не го приемайте сериозно.

андрей димитровАндрей: Здравейте г-н Cutts. Благодаря Ви, че се съгласихте да дадете интервю за български сайт, което е прецедент за България. Представете се на читателите на блога.

matt-cuttsMatt: Здравейте, името ми е Matt Cutts и съм шефа на отдела за борба с уебспама в Google. Повечето уебмастъри ме познават от YouTube и моят личен блог в който показвам на уебмастърите къде бъркат, когато се опитват да оптимизират сайтовете си.


андрей димитровАндрей: Да започнем с най-важния въпрос (защото много пъти сте казвали, че най-важната информация трябва да е най-напред в сайта): Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?

matt-cuttsMatt: Нямам никаква представа защо да го правите. Това явно е някакъв нов тренд в България. Аз примерно ползвам лаптоп Lenovo. Но това не искам в никакъв случай да прозвучава като антиреклама. Acer също са добри лаптопи и имат своите достойнства.


андрей димитровАндрей: Какво мислите за настоящото SEO състезание, чийто организатори са едни от най-големите онлайн магазини за лаптопи – www.Notebook.bg?

matt-cuttsMatt: Не знаех, че имате организирано такова състезание. По принцип съм против тях, защото именно заради тях нашият индекс всеки ден се пълни с тонове спам съдържание, а това натоварва доста работата на моя екип.


андрей димитровАндрей: Забелязахте ли някакви особени грешки, които някои от играчите направиха по време на състезанието?

matt-cuttsMatt: Както вече казах – не съм запознат със състезанието за което говорите. Но получихме огромен брой репортвания от един ваш български колега. Разбира се, ние не уважихме нито една негова молба, защото репортите бяха безпричинни.


андрей димитровАндрей: Няма как да не Ви попитам и за университетския домейн, който един от участниците в състезанието ползва. Това да ползваш директория към авторитетен сайт на университет с цел лична облага позволено ли е от правилата на Google?

matt-cuttsMatt: Казвате, че имате университетски сайт, който е свързан със SEO състезание? Отново не съм запознат, но ще разгледам случая. По принцип ние наказваме и големите и авторитетни сайтове, ако злоупотребяват, а както Вие казвате – сайта злоупотребява. Утре вместо сайт за лаптопи, може да се появи и п**** съдържание. Това не значи, че трябва да го толерираме.


андрей димитровАндрей: А ако се появат още директории към същия домейн с изградени сайтове по най-натоварените ниши в България?

matt-cuttsMatt: Тогава ще очаквам от Вас да ни сигнализирате, а ние ще се погрижим за останалото.


андрей димитровАндрей: Вие се борите против изкуствените връзки, но тук в България за съжаление манталитета на хората е такъв, че те не поставят връзки към съдържанието, което са харесали. Това принуждава SEO специалистите да добавят сами връзки към своите сайтове и Вие след това ги наказвате. Мислите ли, че това е справедливо?

matt-cuttsMatt: Това, че Вашите уебмастъри са с такъв манталитет си е изцяло техен проблем. Те трябва да се съобразяват с нашият алгоритъм. Ако това не ги устройва, то нека да използват друга търсачка или да си създадат своя в която изкуствените линкове се толерират пред натуралните.


андрей димитровАндрей: Съвсем наскоро в България излезе книга озаглавена „На първо място в Google“. Какво мислите за това, че SEO-то масово се разпространява и стига до ушите на хората?

matt-cuttsMatt: Вижте, SEO-то не е само линкове и сиви тактики. А повечето книги или SEO блогове пишат точно това как оптимизаторът да излъже Google. Но рано или късно ще дойде ден в който просто няма да можеш да излъжеш Google. И единствената алтернатива да си на първа страница е да използвате нашата платена услуга AdWords.


Край на интервюто

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.8/10 (5 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)
Интервю с Matt Cutts - Ексклузивно за България само в acer-notebookbg.com, 9.8 out of 10 based on 5 ratings
The following two tabs change content below.
Казвам се , занимавам се със SEO и онлайн маркетинг. Автор съм на статии и ревюта в различни сайтове. Основател съм на най-авторитетния български сайт за ревюта Wickeble. Вписвам личен SEO блог SEO Jedi
Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *