Дюбели за топлоизолация

Дюбелите за топлоизолация за специални крепежни елементи, които се предлагат в няколко различни вида, от които да избирате. Може да е полезно да знаете какви са те и как работят, за да можете да направите най-добрия избор за вашия проект.

Какво са дюбелите за топлоизолация?

Разработени са различни видове дюбели за целите на топлоизолацията. Има редица различни видове дюбели, от които да избирате, включително пластмасови дюбели, метални дюбели и дюбели с тарелковидна глава. Всеки тип дюбел има своите специфични силни и слаби страни.

Дюбелите от пластмаса и метал са леки и лесни за монтаж. Но те не са подходящи за тежка изолация. За разлика от тях, дюбелите с тарелковидна глава са по-подходящи за увеличаване на дълготрайността на конструкцията.

Има много видове дюбели за топлоизолация, всеки с уникално предимство. По-специално, пластмасовите дюбели често се използват за външна топлоизолация. За тази цел те се анкерират в различни основи, включително тухла, камък и бетон.

Пластмасови дюбели за топлоизолация

Дисковите дюбели са добър избор за външна изолация, тъй като увеличават здравината, като същевременно са устойчиви на корозия. За разлика от пластмасовите дюбели, металните дюбели няма вероятност да се счупят и освен това провеждат топлина по-добре. Те обаче трябва да се използват внимателно.

Оптималната дължина на пластмасов дюбел зависи от дебелината на изолационната плоча или панел. Трябва също така да имате предвид вида на повърхността, върху която възнамерявате да инсталирате дюбела. Най-добре е да използвате вдлъбнат дюбел, за да сведете до минимум тъмните петна и да запазите дебелината на изолацията равномерна по цялата фасада.

Видове дюбели за топлоизолация

За топлоизолация се използват различни видове дюбели. Изработват се от различни материали и цените им зависят от производителя. Използват се за полагане на различни топлоизолационни материали като минерална вата, дунапрен, керамика. Те се използват и за фиксиране на държачи на проводници. Тези дюбели осигуряват добри антикорозионни свойства и допринасят за запазването на топлината на сградата.

Дюбели за топлоизолация - снимка

Металните дюбели не се използват в газобетона поради високата им топлопроводимост. Те се използват за закрепване на тънки конструкции и са много по-скъпи от пластмасата. Те могат да бъдат корозирали, но издържат много по-големи натоварвания от пластмасата. Могат да се използват и в зони с висока влажност поради тяхната устойчивост на корозия.

Дисковите дюбели се използват за фиксиране на топлоизолационни материали. Изработени са от полиетилен или полипропилен. Пият се в две или три посоки, което увеличава силата им. Те са широко използвани. Те се фиксират към повърхността с винт или релей. Дупките им не трябва да съдържат остатъци от прах и пясък.

От къде да купя дюбели за топлоизолация?

Дюбели за топлоизолация се предлагат в различни строителни магазин и железарии и техните физически обекти или онлайн магазини. Друг вариант е да се доверите на магазин, който е специализиран в търговията с крепежни елементи, какъвто е например КАМ-04.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
The following two tabs change content below.

Теодор Захариев

е в професионалната SEO сфера от 2010 година. В момента е SEO специалист в екипа на Уеб дизайн Студио Кипо - уеб агенция с 6-годишен опит в SEO, корпоративна идентичност и изработка на сайтове. Поддържа собствен блог SEOTEO.info, в който можете да намерите полезна и актуална информация за оптимизация на сайтове.
Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *