Битумните керемиди, известни още като асфалтови керемиди, са популярен покривен материал поради тяхната достъпност, издръжливост и лесен монтаж. В тази статия ще обсъдим процеса на инсталиране на покрив от битумни керемиди.

Необходими материали

Преди да започнете инсталационния процес, ще трябва да съберете необходимите материали. Те могат да включват:

  • Битумни шиндли
  • Подложка
  • Капков ръб
  • Мига
  • Покривни гвоздеи
  • Лепило за покриви
  • Покривен цимент

Подготовка на покрива

Първата стъпка при монтажа на покрив от битумни шиндли е подготовката на покрива. Това включва премахване на всички стари херпес зостер, ремонт на всички повреди и инсталиране на подложката.

Монтаж на херпес зостер

След като покривът е подготвен, можете да започнете да монтирате керемидите. Започнете от дъното на покрива и продължете нагоре. Започнете с капковия ръб, който ще помогне да се предотврати проникването на вода под керемидите. След това нанесете слой покривно лепило върху подложката и прикрепете първия ред керемиди.

Продължете да се движите нагоре по покрива, като нанасяте покривно лепило и прикрепяте керемидите ред по ред. Не забравяйте да следвате инструкциите на производителя за припокриване на керемидите и оставяне на подходяща празнина между всяка керемида.

Инсталиране на Flash

След като керемидите са монтирани, ще трябва да инсталирате облицовка около всички отвори, като комини или вентилационни отвори. Това ще помогне да се предотврати проникването на вода и причиняването на щети на покрива.

Довършителни работи

И накрая, ще трябва да добавите някои довършителни работи, за да завършите инсталационния процес. Това може да включва инсталиране на капачки на билото или нанасяне на покривен цимент за запечатване на всякакви празнини или дупки за пирони.

Заключение

Монтирането на покрив от битумни керемиди може да бъде ясен и сравнително лесен процес, стига да имате необходимите материали и да следвате инструкциите на производителя. С правилен монтаж вашият покрив от битумни шиндли може да осигури на вашия дом дълготрайна защита и красота.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *