fellowship

Блиц интервю с авторите на сайта: Петя, Пано, Теодор и Андрей

Представи се на читателите на блога

петя младеноваПетя: Привет във виртуалното измерение! Душа, родена на Земята и въплътена в човешко тяло с едно от доста срещаните имена – Петя. 🙂

пано кондоянисПано: Привет, казвам се Пано Кондоянис. Който иска да научи повече за мен може да погледне блога ми blog7.org или профилите ми в google plus и facebook.

теодор захариевТеодор: Здравейте, казвам се Теодор Захариев, израснал съм и живея в София. Студен съм последна година в Нов Български Университет със специалност „Информатика“. Противно на очакванията, програмирането за мен бе твърде суха материя и се насочих към малко по-интересния Front End Developnment. В SEO открих перфектното съчетание между интересните онлайн маркетинг похвати и познанията ми по HTML и CSS.

андрей димитровАндрей: Казвам се Андрей Димитров. Роден и живеещ в Майна Таун. В интернет средите съм познат още като SEO Jedi.

С какво се занимаваш?

петя младеноваПетя: Сбъдвам си мечтите. 🙂 Принципно ме влече Мрежата, когато не съм прекалено отдадена на офлайн времето. Експериментирам в изработката на лендинг страници и постепенно стигам до извода, че комбинирани с добра SEO оптимизация, надминават стократно каквато и да е реклама. Но, въпреки това поддържам един рекламен сайт, а скоро реших да се посветя и на интернет брандирането на местни бизнеси.

пано кондоянисПано: Със изработка и оптимизация на уеб сайтове, SEO copywriting, problogging, езикови преводи от/на Гръцки-Български. Работил съм в продължение на 20 години в големи Гръцки и Български компании в отдел продажби, минавайки през всички нива от продавач-консултант до директор на завод.

теодор захариевТеодор: От 2010 се занимавам професионално с Оптимизация за търсачки и успешно класирам голям брой сайтове в Google.bg. Обичам да пиша за SEO и да обяснявам на хората трудните и сложни термини с елементарни, прости примери от живота. От 2012г. ръководя SEO проектите в екипа на Студио Кипо. Съвместната ни работа пожъна много успехи и реализирахме голям брой проекти през изминалите година и половина.

Голяма роля в изграждането ми, като професионалист изигра Академията на Телерик. Една година след като я завърших имах възможността да споделя знанията си като лектор. Това беше едно от нещата, което ме научи, че колкото повече знание даваш, толкова повече получаваш. Ще се радвам и за в бъдеще да имам такова поле за изява.

андрей димитровАндрей: Основно – с оптимизация за търсачки (SEO). Това го правя от 2009 насам, професионално от 2011 (тоест, изкарвам пари от това), а от скоро работя и с клиенти.

Имаш ли хоби и какво?

петя младеноваПетя: Любопитството е моето хоби. От ранна детска възраст задавам неудобни въпроси, а днес директно отговарям на тях. Животът е низ от изпитания, които в училище не ни обучават. В духовния свят търся съвършенството, докато в материалния го усъвършенствам с усмивки (но пред камерата не ме бива за артистка). 🙂

Хобито ми е фитнеса – запалих се на 14 годишна възраст. Днес, когато не успявам да догоня времето, компенсирам със стречинг у дома.

пано кондоянисПано: Хобито ми е Интернет и всичко свързано с него. Високотехнологични джаджи и приложения които улесняват живота ни. Както и пътуванията и срещи с нови хора от целия свят.

теодор захариевТеодор: О да! Обичам баскетбола, като дете съм израснал с този спорт и до ден днешен се радвам, когато имам малко свободно време да спортувам. Гледам да не се отпускам и да поддържам спортна форма с фитнес и бягане. Също така съм върл привърженик на рок и метал музиката.

андрей димитровАндрей: Хобито ми е същото като работата – пак SEO 🙂 Просто не мога да живея без това…

Как ти хрумна идеята за сайта?

петя младеноваПетя: Идеята вече бе завладяла мой уважаван колега и приятел – Андрей Димитров, когато неочаквано го изпрати при мен с предложението да участвам в състезанието, измежду четирима SEO маниаци. Рабира се, приех от сърце поканата да бъда част от екипа. Въпреки ограниченото ми време, надявам се в разгарата, която се разиграва все по-ожесточено, да дам всичко от себе си.

пано кондоянисПано: Идеята беше на Андрей, и я приех веднага защото това SEO състезание беше повод да се запозная с много колеги от бранша.

теодор захариевТеодор: Първоначално бях твърдо решил да действам сам. Написах що годе дълъг и полезен пост по темата, който започнах лека полека да захранвам само с релевантни линкове. Първоначалния инициатор на идеята бе Андрей Димитров, който ме потърси и в последствие обединихме сили с Пано и Петя, за да създадем сегашния проект – Acer-Notebookbg.com.

андрей димитровАндрей: Бях привлечен от не малката парична награда, която ораганизаторите от www.notebook.bg решиха да дадат. А и малко престиж никому не е излишен. Както винаги съм правил – предпочетох да действам различно от другите оптимизатори. Реших да сформирам бойна група наречена „Задругата“ с която с да спечелим това състезание. И сме на финалната права. Молим се само черна котка да не ни мине през пътя баш накрая.

Разкажи ни нещо любопитно за настоящото SEO състезание? До какви изводи стигна?

петя младеноваПетя: Вероятно това е едно от най-разгорещеното SEO състезание в сравнение с други интернет инициативи. Любопитен е самият факт, че надпреварата за Acer погълна дори начинаещи, копирайтъри и SEO спецове. Интересът към състезанието се подклажда от любопитството кой ще победи и как. Стигам до извода, че Гошко ни заобича като екип 🙂 и цени отзивите на потребителите.

пано кондоянисПано: Изводите са много, но ще ги запазя за кухнята на Задругата, а любопитното е че SEO-то вече се прави с по-големи бюджети от преди. Ако миналата година успяваше да направиш нещо със 100 лева, сега ти трябват 150. Цените нарастват нагоре, защото самия процес на оптимизацията изисква повече време и усилия за постигане и поддръжка на добри резултати.

теодор захариевТеодор: Основните изводи до които достигнах са няколко:
Авторитета на старите домейни винаги има значение.
Социалните сигнали са нетраен метод за позициониране в търсачките, но дават един хубав начален старт. Оттам нататък е въпрос на умения да задържиш сайта по-нагоре.
Фреш индекса има огромно значение, особено при авторитетни сайтове.
Канибализацията е огромен проблем, който ако не бъде хванат навреме не може да бъде оправен лесно.
Тоновете полезно съдържание, което непрекъснато се публикува с равни темпове се класират прилично, дори без линк билдинг. (Нашия сайт е пример за съчетание на съдържание и линк билдиг)

андрей димитровАндрей: Оптимизацията на всеки един сайт ти вдига левела. С настоящото SEO състезание вдигнах поне 5 левела нагоре 🙂 (Да, фен съм на RPG-тата).

Ще се опитам да сбия информацията накратко:

1. Авторитета на домейна дава огромно предимство. Може би най-силния SEO фактор според мен.
2. Вече не е необходимо да имаме само уникално съдържание, това е задължително. Съдържанието вече трябва да е и оригинално, авторско с много добавена стойност. Само с уникални статии нищо не става. Необходимо е текста да е полезен за хората по някакъв начин.
3. Много сателитни сайтове не помагат, ако вътре в тях няма полезно съдържание.
4. Постоянното трупане на социални сигнали във времето дава отражение като цяло. Тоест, ако сте си купили няколко хиляди плюса, туита или лайка от Fiverr.com – те няма да ви помогнат. Но ако за 6-8 месеца получавате по 50-100 плюса ПЕРМАНЕНТНО на всяка нова статия – то това е сигнал и Гугъл го отчитат като важен.
5. Хубаво е да имаш някой университетски сайт под ръка, който можеш да наспамиш законно 🙂

Довършете изречението: SEO се прави най-добре в комбинация със…

петя младеноваПетя: …сплотен екип. 🙂

 

пано кондоянисПано: …способни колеги на които можеш да разчиташ.

 

теодор захариевТеодор: …остър ум, комуникативност, авторитетни ресурси и някой друг университетски линк 🙂

 

андрей димитровАндрей: …интуиция и опит.

Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?

петя младеноваПетя: Защото Acer ни следва на всеки километър, а www.Notebook.bg ни гарантира всеки изминат сантиметър. 🙂

пано кондоянисПано: – Защото има добро съотнашение качество цена.
– Защото лаптопите от високия клас на Acer издържат и след 2-та година.
– Notebook.bg имат добър сервиз в София и support.
– Защото спонсорираха SEO състезание и накараха SEO-тата да обединят усилия.
– Защото в компютърните сервизи рядко ще намериш лаптоп Acer за поправка.

теодор захариевТеодор: Защото марката Acer се е доказала през годините, като лидер на пазара за преносими устройства.

Защото разполага с изключително богат асортимент от лаптопи, подходящи за работа и сърфиран в мрежата, както и за играене на най-новите и тежки игри и ползване на най-актуалните компилатори за програмиране.

Защото моделите отговарят напълно на комбинацията качество на достъпна цена.

И на последно място:
Защо всеки ме пита: Защо Acer и защо от Notebook.bg? Не питайте дами и господа! Купувайте! 🙂

андрей димитровАндрей: Acer са страхотна марка лаптопи. Имам вече няколко такива и следващият също ще бъде Acer. Notebook.bg са най-големите в бранша. Сигурен и авторитетен магазин с много добри цени и много екстри в полза на клиента. Какво повече да искаме? 🙂

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (5 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)
Блиц интервю с Петя Младенова, Пано Кондоянис, Теодор Захариев и Андрей Димитров, 10.0 out of 10 based on 5 ratings
The following two tabs change content below.
Казвам се , занимавам се със SEO и онлайн маркетинг. Автор съм на статии и ревюта в различни сайтове. Основател съм на най-авторитетния български сайт за ревюта Wickeble. Вписвам личен SEO блог SEO Jedi
Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *