Новият главен изпълнителен директор на Acer се оттегли още преди да поеме поста и управлението бе поето от нейния пенсиониран основател.

В момента всичко в компанията се променя. Само 15 дни, след като главният изпълнителен директор и председател Джи Ти Уанг (JT Wang)  се оттегли, човекът избран за негов заместник Джим Уонг (Jim Wong) – също напусна бизнеса. Промените последваха, след като Acer отчете огромна загуба и отписа от активите си своите брандове Gateway и Packard Bell, и както изглежда реши съдбата на ръководителите им.

Acer Stan ShihКато последица от обявяването на тези резултати, основателят на Acer – Стан Ших (Stan Shih) ще прекрати пенсионирането си и ще поеме поста председател и президент „без заплата“, като заедно със съоснователя му Джордж Хуанг ще се присъедини към привидно новия управленчески екип на старата школа.

След рокадите на Ших, ще се наложи да се изготви детайлен план за работа на компанията. Въпреки, че Уанг и Уонг поемат вината за доскорошното слабо представяне на компанията, те ще продължат да се мотаят наоколо, „за да се осигури плавен преход.“

Достоверен източник: www.engadget.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Acer с президент без заплата, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
The following two tabs change content below.

Петя Младенова

Мениджър и редактор в www.inter-reklama.com. С предприемачески дух, работи в сферата на рекламата и маркетинга - основно в изграждането на лендинг страници.

Latest posts by Петя Младенова (see all)

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *