Приходите от продажбите на Android таблети за първи път надвишават приходите от продажби на таблети с IOS

Факт е, че Android устройствата са по-популярни, отколкото аналогиите на техните колеги с отхапаната ябълка. Доскоро доходите от продажбата на таблети Apple надвишаваха приходите от продажби на устройства с Android. Въпреки това, нищо не е вечно под луната и през третото тримесечие на 2013 г. ситуацията рязко се променя.

Acer Android

Въз основа на информацията, публикувана от IDC, анализаторската компания Morgan Stanley е направила констатации, че за първи път в историята на таблетите, производителите на Android устройства имат по-голям дял от приходите на устройствата с IOS.

В същото време, делът на приходите от продажби на таблети през третото тримесечие на 2013 г. е разделен съответно на 46.2% и 45.6%. Въпреки, че разликата не е значителна (само 0,6 на сто), основният принос за постигането на тези резултати имат само два производителя на таблети, а именно – Acer и Lenovo, които са увеличили продажбите в сравнение с миналата година по 346.3% и 420.7%.

Предвид настоящата ситуация е необходимо да се вземат под внимание и два други фактора. От една страна това е огромният избор на устройства с Android, които са в състояние да задоволят всеки вкус и джоб на купувача, а именно, че средната им цена е много по-ниска от аналогиите на Apple. И от друга страна – всички очакваха появата на нови модели на IPAD, което разбира се е оказало влияние върху нивото на продажбите на „старите“ модели.

По-долу можете да видите общите данни за продажбите на петте световни лидери в производството на таблети през третото тримесечие на 2013 г., в сравнение със същия период на 2012 г.

acer 2013

Не се и съмнявам, че благодарение на Seo Задругата през второто полугодие Acer таблетите придобиха популярност и в България, а заедно с тях и онлайн магазина на www.Notebook.bg (в кръга на шегата). 🙂

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Acer с 346,3% ръст от продажби на Android таблети, 10.0 out of 10 based on 1 rating
The following two tabs change content below.

Теодор Захариев

е в професионалната SEO сфера от 2010 година. В момента е SEO специалист в екипа на Уеб дизайн Студио Кипо - уеб агенция с 6-годишен опит в SEO, корпоративна идентичност и изработка на сайтове. Поддържа собствен блог SEOTEO.info, в който можете да намерите полезна и актуална информация за оптимизация на сайтове.
Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *