acer asusСлед като Western Digital купи  Hitachi и Microsoft и неотдавна спечели Nokia, започват да се ширят слухове за следващото голямо сливане, което доста би променило разпределението на силите в технологичния отрасъл. Става въпрос за две световно известни марки – Acer и Asus. Acer произвежда монитори, компютри и най-вече лаптопи, Asus освен всичко това и дънни  платки, графични и звукови карти и подобни.

Ако слуховете за сливане се окажат истина, този който ще купувa ще бъде Asus. Но не се изключва и обратният вариант. На запитването за възможно сливане на тези две копании, шефът на Asus – Johnny Shih отговорил, че индустрията се намира в период на преход и хората трябва да бъдат отворени за потенциални придобивания. Главният бизнес на компанията Asus е производство на дънни платки, но с оглед на отслабващия интерес към домашни компютри, не е сигурно, че тяхното производство ще се повишава. Затова не е чудно, че се ориентират към мобилни устройства. Acer прави същото и интересите на двете компании съвпадат.

Основателят на компанията Acer – Stan Shih е подчертал, че при всяко придобиване/сливане двете страни трябва точно да изпълнят условията по договора. Той трябва да е изгоден за участващите страни, респективно на техните работници и акционери. Така също е нужно да се вземе под внимание, какво влияние ще има сливането/придобиването на индустрията и потребителите. Ако тази крачка бъде просперитетна, Acer  ще се съгласи с нея, ако ли не – ще продължи по стария път.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Acer и ASUS може да се обединят, 10.0 out of 10 based on 1 rating
The following two tabs change content below.

Петя Младенова

Мениджър и редактор в www.inter-reklama.com. С предприемачески дух, работи в сферата на рекламата и маркетинга - основно в изграждането на лендинг страници.

Latest posts by Петя Младенова (see all)

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *