1603231146591503091235388d77b4966d61ffГаранция Франция, казваше един герой от култов български филм. Така и с техниката, не говорим за тази гаранция, която получаваме по право след като закупим лаптоп, а тази, неписаната, че никога не знаем на какъв продукт сме попаднали. Може да имаме нов лаптоп, който ще ни служи с години ‘без да мръдне’, но може да покаже дефекти още на втората седмица. Затова ето 5 причини, които ще ви накарат да се позамислите над темата: втората ръка лаптоп или нов.

Цената. Много често един лаптоп втора ръка струва наполовина пред новия такъв. Има магазини, които ги предлагат. Тогава, за да спестите някои лев, можете да си позволите машина втора ръка, която да ви свърши същата работа. Лаптопа втора ръка също както новият може да се вземе на изплащане на кредит.

Качеството. Принципно, ние като потребители, често купуваме лаптопи които се водят нисък клас. Ако го купим нов, той ще ни струва скъпо, ако го купим втора ръка, евтино. Ако обаче попаднем на оферта за лаптоп от бизнес класа втора ръка, тогава попадаме в друго качество, което ще ви накара да забравите масовия потребителски лаптоп. Вие ще получите качествени и сертифицирани елементи, които са минали страхотно много тестове, хардуерни компоненти висок клас произведени специално за този вид бизнес лаптопи, здравина в сглобката и цялостната визия, много екстри и портове невиждани при обикновените лаптопи и последно, иновативни маркови технологии.

Дълготрайност и експлоатация. Причините, които изброяваме са навързани. Това, което изброихме като качествени предимства всъщност се отразява на лаптопите висок клас, които макар и лаптопи втора употреба имат по-дълъг живот. Тези лаптопи са проектирани за по-дълга експлоатация в ежедневен план и съвсем естествено трябва да издържат на тази натовареност. От това зависят важни бизнес въпроси и никой не може да си позволи лаптопът му да дава дефект, точно когато работи.

Прагматизъм. В крайна сметка, финансовата причина е тази, която може да ви накара да осмислите. Много често новите компютри на тяхната пазарна цена са скъпи и можете след покупката да останете без пари, или пък да се обвържете с лизинг, който така ще го оскъпи, че по-добре да не бяхте си помисляли. Прагматичният подход е да намерите качествени оферти за лаптопи втора ръка от бизнес класа или среден клас, така че в една разумна за вас цена да се сдобиете с мощен и работещ лаптоп.
Без повече предубеждения. Стигнахме до причина номер 5. Тя е най-трудна за осмисляне, защото е свързана със светогледа на хората. Те си представят под лаптоп втора ръка някакъв компютърен Франкенщайн събран от 20 мъртви лаптопа. Няма нищо такова, или поне когато попаднете на фирма специализирана за продажба на лаптопи втора ръка.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *