Някак неусетно изминаха цели 5 месеца от началото на SEO състезанието, и ние не спираме да се опитваме да даваме отговори на въпроса „Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?“

Днес съм поканил за интервю човека стоящ зад инициативата, в която доста участници мерят сили и съм щастлив, че той отговори на моите въпроси.

Представям ви – Пламен Томов.


Ето и самото интервю…

пламен томов интервю за acer-notebookbg

Андрей: Трудно ли се взима решение за стартиране на инициатива като настоящето SEO състезание?

Пламен: Въпросът по-скоро би трябвало да бъде „Трудно ли се намира спонсор?“. Доста е трудно да се намери човек, който да даде пари за нещо, чийто резултат би бил неясен. Неясен, защото за първи път нямаме изискване за линк към спонсора, а знаем, че българските уебмастъри не са осебено щедри на линкове. Все пак намерихме подкрепа в лицето на собствениците, стоящи зад сайта www.notebook.bg.


Андрей: Защо когато някой организира такава хубава инициатива като SEO състезание, част от нашия бранш започва да твърди, че участниците са спамъри? Вярно, че има и такива, но Google бързо се справя с тях.

Пламен: Българите сме си хейтъри по природа. Разбира се, че първото което ще видим е лошото. И макар в това състезание спамът (безсмисленото съдържание) да е сведено до минимум, хората все още помнят безумните статии за яйцазимитпо лъгуг, ипотпал, аквичоп и т.н.


Андрей: Когато ти хрумна идеята за състезанието, защо избра то да се акцентира върху лаптопите Acer? Защо избра тях точно, а не някоя друга марка?

Пламен: Идеята за състезанието е много стара. От последното състезание бяха минали повече от три години и мисля, че назря моментът в който сайтът notebook.bg имаше нужда от малко свеж ресурс, a SEО специалистите имаха нужда да тестват нови тактики, особено след сериозните „животински“ ъпдейти на Гугъл. Acer беше марката, която подкрепи идеята за състезание и която ще предостави един чудесен ултрабук, който ще разиграем на томбола.


Андрей: Какво спечели и какво изгуби notebook.bg от настоящето SEO състезание? Изпълниха ли се очакванията ти?

Пламен: Не се сещам за нещо, което е изгубил сайтът, но пък спечели перфектна онлайн репутация. Очаквахме малко повече и качествени линкове, но така са решили уебмастърите, така е станало. Всичко трябва да е натурално :).


Андрей: Като SEO експерт какви грешки наблюдаваш при участниците до момента?

Пламен: Не знам дали са грешки или просто хората експериментират, затова ще си спестя коментарите.


Андрей: Как се представяме ние до момента (ама честно) ?

Пламен: Ще си изкривя душата, ако кажа, че се представяте лошо. Най-малкото, защото от доста време сте на второ място, а част от другите ви сайтове са в топ 30. Харесва ми, че постоянно генерирате полезно съдържание и ревюта, а нали от това се нуждаят потребителите все пак.


Андрей: Последен въпрос – Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?

Пламен: Отиди на http://acer-notebookbg.com/ и ще разбереш 😛

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.9/10 (8 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +5 (from 5 votes)
Пламен Томов за състезанието на www.Notebook.bg, 9.9 out of 10 based on 8 ratings
The following two tabs change content below.
Казвам се , занимавам се със SEO и онлайн маркетинг. Автор съм на статии и ревюта в различни сайтове. Основател съм на най-авторитетния български сайт за ревюта Wickeble. Вписвам личен SEO блог SEO Jedi
Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *