На вашето внимание, ще представим текст, който описва различните класификации долни шкафове за баня, които спадат към голямата категория – мебели за баня. Според съвременните проучвания търсенето на долните шкафове за баня е станало много популярно, защото те осигуряват няколко функции в едно и осмислят интериора в банята, по един съвсем нов начин.

Преди класификацията, определението за комбиниран долен шкаф е: мебел за баня, която интегрира в структурата си складово пространство с вход към него чрез вратички или чекмеджета; плот пространство и интегриран умивалник за баня.

Според начина на монтиране – свободностоящи и окачени долни шкафове за баня. Първите са монтират чрез крачета, който ги поставят стабилно на пода в банята; вторите се окачат посредством конзолна технология.

Според конфигурацията – шкафове с една мивка, шкафове с две мивки. Първите са с едно отделение и с една вградена мивка. Вторите са няколко отделения, с чекмеджета или големи врати и двойна мивка. Те са подходящи за по-големи бани, в които има по-засилен сутрешен трафик.

Специални модели комбинирани шкафове:

Шкаф (конзолен или сводноностоящ), който няма екстра плот пространство, но е пригоден за поставяне на стояща умивалник.
Компактни шкафове и ъглови шкафове за баня, които се поставят в по-малки помещения. Това са специално изработени мебели за баня, чийто дизайн е пригоден да обслужва специфични интериорни ситуации; там където има нужда от по-малки пропорции или ъглово разположение.
Дизайнерски шкафове за баня – те могат да спадат към всеки един от изброените по-горе видове. Разликата при тях е, че са оформени малко по-различни от масовите модели. Те могат да имат заоблена предна форма, издадена напред мивка, декорация по вратите и чекмеджетата, и други отличителни характеристики.

Умишлено не споменахме видовете шкафове според материала, от който са изработени. Все пак производителите имат правото да избират дали мебелите за баня да са от PVC, MDF, дървени плоскости, метал и т.н. Каквото и да изберат, в крайна сметка те достигат до споменатите по-горе конфигурации и решения.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *